FOTO: Participare numeroasă la Festivalul de la Năruja, de duminică

0
176

    Consiliul Judeţean Vrancea, Centrul Cultural Vrancea, Primăria Năruja, Consiliul Local Năruja şi Obştea Năruja organizează în data de 26 iunie 2022, ora 11.00, în amfiteatrul din Năruja,  Festivalul – Concurs Interjudeţean de Muzică Populară Comoara Vrancei, ediţia a XXXVIII-a. La acest eveniment participă numeroși solişti vocali, solişti instrumentişti, grupuri vocale și grupuri instrumentale din București și din județele: Argeș, Brăila, Buzău, Constanța, Prahova, Teleorman, Vaslui și Vrancea. 

   Evoluţia artistică a participanţilor va consta în interpretarea obligatorie a două cântece: o doină sau o baladă şi un cântec de joc (cu acompaniament). Cântecele reprezintă creaţia populară a zonei etnofolclorice din care provin concurenţii. Acompaniamentul concurenţilor este asigurat de Orchestra Ansamblului Folcloric Ţara Vrancei, sub bagheta dirijorului, prof. Grigore Negură. Din juriu fac parte:

  • Președinte: prof. dr. Maricel Ghinea, expert în cadrul Centrului Cultural Vrancea;
  • Membru: prof. Dorin Ticu, expert în cadrul Centrului Cultural Vrancea;
  • Membru: etnograf Cătălina Gabriela Cora, referent în cadrul Centrului Cultural Vrancea.

Prezentatorul Concursului Comoara Vrancei este îndrăgitul actor Sorin Francu. Iubitorii de folclor și tradiții populare sunt așteptați, cu mult drag, la eveniment! 

Comunicat de presă  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here