Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Fotbal – Va fi Victoria Gugești a 7-a echipă vrânceană câștigătoare a barajului pentru Liga a III-a?

  • Răspunsul va fi dat sâmbătă, 25 iunie, după terminarea meciului dintre Victoria Gugești și Voința Limpeziș, care va începe la ora 17:30   

Victoria Gugești va disputa sâmbătă, 25 iunie, de la ora 17:30, pe teren propriu, returul barajului cu Voința Limpeziș pentru promovarea în Liga a III-a. Un documentar referitor la participarea fotbalului vrâncean la barajele pentru accederea în Liga a III-a, scris de secretarul AJF Vrancea, Dan Chiriac și publicat pe site-ul Asociației, spune că până acum șase echipe au avut succes. Va fi formația gugeșteană a șaptea? Rezultatul jocului din tur spune că va fi foarte dificil, mai cu seamă că Victoria s-a întors acasă nu doar cu un pasiv de trei goluri, ci și cu mai mulți jucători accidentați, despre unii putându-se spune cu certitudine că nu vor fi sâmbătă pe teren în retur! 

Cea mai mare pierdere va fi cea a portarului Gabi Ciobotaru, care a făcut întindere la finalul primei reprize de la Limpeziș. Nici George Duca nu va putea juca din motive medicale. Antrenorul Octavian Bucătaru mi-a spus că a găsit o soluție pentru poartă și că vor reveni în echipă Răzvan Crăciun și Florin Stanciu. Părea cumva optimist, pentru că va putea alinia o formulă de joc mai solidă decât în tur. Poate fi și mai eficientă, mai cu seamă că va evolua pe teren propriu, acolo unde a administrat un sever 5-0 în Cupa României unei echipe cam de nivelul Voinței Limpeziș. Am numit vicecampioana Vrancei, Inizio Focșani. Ceea ce trimite către un răspuns pozitiv la întrebarea din titlu. 

De va fi sau nu așa, Monitorul de Vrancea le dorește Victoriei Gugești și susținătorilor ei să reușească să obțină ceea ce și-au propus de la barajul pentru Liga a III-a. 

Documentarul AJF Vrancea spune că în 15 ani, de când accederea în Liga a III-a se face prin baraj, dintre echipele vrâncene au câștigat ”Şoimii Nisprod Mirceşti, FC Dumitreşti, FC Panciu – de două ori, CSM Focșani 2007 și Național Golești. … Goleștiul și Dumitreștiul nu au jucat, însă în al treilea eșalon al fotbalului românesc. Nu au reușit promovarea Şoimii Mirceşti, 0-4 cu Perko Sînzieni, FCM Adjud, 2-6 cu ABC Stoicescu, Energia Vulturu, 0-2 cu Cetate Tg. Neamţ și 0-1 cu Unirea Casimcea, Naţional Goleşti, 1-2 cu AS Negri, Selena Jariştea 4-5 după penaltyuri cu Sepsi Sf. Gheorghe, CS Dumbrăveni cu prahovenii de la Păulești, Sportul Ciorăști cu CS Medgidia și Mausolelul Mărășești cu Viitorul Ianca. … FC Panciu este singura echipă ce a promovat de două ori în Liga a treia, acolo unde a avut evoluții foarte bune, inclusiv o clasare pe podium”.

În 2020, după un campionat oprit din cauza pandemiei, Victoria Gugești a reprezentat județul la baraj unde a jucat cu Avântul Valea Mărului și Sportul Chiscani. Victoria Gugești a pierdut la limită cele două jocuri disputate. Sâmbătă are prilejul să revină în Liga a III-a, fosta Divizie C, în care a evoluat ani mulți într-o vreme în care jucători reprezentativi au Gugeștiului urcau în Liga a II-a în echipa Focșaniului! 

Rezultatele de la baraj ale echipelor vrâncene, așa cum sunt prezentate în documentarul AJF Vrancea: 2005: Bacău: Șoimii Nisprod Mircești – Perko Sânzieni (CV) 0-4; 2006: Lacu Sărat: Șoimii Nisprod Mircești – Unirea Mărăcineni1-1, 5-3 după penaltyuri; 2007: Bacău: Energia Vulturu – Cetate Tg.Neamț 0-2; 2008: Bacău: CS Panciu – FC 2 Vaslui 1-0; 2009: Ianca: FCM Adjud – ABC Stoicescu (BZ) 2-6; 2010: Vaslui: FC Dumitrești – Mesagerul Bacău 5-4 după penaltyuri; 2011: Moinești: Național Golești – Juventus Toflea 4-1; 2012: Ianca: Energia Vulturu – Unirea Casimcea (Tulcea) 0-1 d.p.; 2013: Sf.Gheorghe: Național Golești – AS Negri (BC) 1-2; 2014: Bacău: Selena Jariștea – Sepsi OSK Sf.Gheorghe 1-1, 4-5 d.p; 2015: CS Panciu – Victoria Traian (BR) 1-1 și 5-3; 2016: CSC Dumbrăveni – CS Păulești (PH)1-2 și 0-2; 2017: CSM Focșani 2007 – Teiul Poiana Teiului (NT)2-1 și 3-2; 2018: Sportul Ciorăști – CS Medgidia 2-2 și 0-3; 2019: Mausoleul Mărășești – Viitorul Ianca 1-5 și 0-3; 2020: Victoria Gugești – Avântul Valea Mărului 1-2 și Victoria Gugești – Sportul Chiscani 3-4.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?