Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Păunești. Proiect pentru construcția unei săli „de educație fizică școlară”

CNI va construi o sală de sport în comuna Păunești. Compania Națională de Investiții (CNI) a scos din nou la licitație pe SEAP serviciile de proiectare – faza adaptare la amplasament, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor pentru obiectivul de investiții: „Sală de educație fizică școlară – proiect pilot, sat Păunești, com. Păunești, județul Vrancea”. Valoarea totală estimată a investiției este de 2,1 milioane de lei.

Sala de sport va putea găzdui meciuri de handbal, baschet, tenis și volei. Va dispune de o zonă de primire – foyer + scară acces etaj, un cabinet de prim ajutor, depozit material sportiv, un vestiar profesori/ antrenori, două vestiare pentru fete și două vestiare pentru băieți. Proiectarea ar urma să dureze o lună de la desemnarea firmei câștigătoare, execuția lucrărilor este estimată să dureze 6 luni, iar perioada de garanție este de 36 de luni.

„În contextul socio-economic este recunoscută pe plan mondial tendința de creștere a timpului de muncă și a activităților școlare în dauna timpului alocat activităților sportive. Astfel, apare nevoia firească a populației de a beneficia de servicii de agrement tot mai diversificate. În categoria serviciilor de agrement un loc tot mai important îl ocupă cele sportive, în strânsă concordanță cu conștientizarea pe scară largă a rolului pozitiv pe care îl au mișcarea și sportul în dezvoltarea armonioasă, fizică și psihică a individului. În țară noastră, activitățile sportive încep să ia amploare, dat fiind recunoscuta importanță pe care o are sportul în asigurarea stării de sănătate a populației. În acest context, activitățile sportive se impun a fi practicate într-un cadru adecvat și special amenajat cu această destinație, iar la nivelul țării noastre nu există suficiente terenuri de sport multifuncționale care să răspundă cerințelor populației. O sală de sport ar rezolva în mod fericit problemele întâmpinate de elevi și profesorii de educație fizică, atunci când vremea nefavorabilă, dar și condițiile exterioare de organizare sportivă specifică, nu permit desfășurarea orelor de educație fizică în aer liber. Prin construirea unei Săli de sport s-ar crea condițiile ca tineretul din zonă să practice sportul și mișcarea în timpul liber pe tot parcusul anului“, se arată în descrierea obiectivului din caietul de sarcini.

Prin realizarea acestui proiect se vor crea o serie de beneficii și avantaje cetățenilor localității printre care: Menținerea stării de sănătate; Evoluția corectă și armonioasă a organismului; Dezvoltarea aptitudinilor psihomotrice; Formarea obișnuințelor de exersare independentă a exercițiilor de educație fizică; Formarea și stimularea activităților intelectuale; Formarea și stimularea capacității de școlarizare; Formarea unor deprinderi și calități necesare în activitatea socială.

După finalizarea proiectului, costurile pentru întreținerea și funcționarea în parametrii optimi vor fi suportate din surse proprii de către beneficiarul final.

Compania Națională de Investiții mai are în derulare construirea a șase săli de sport în comunele Năruja, Bolotești, Milcovul, Răstoaca, Vintileasca și Ciorăști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?