Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Elevii-piloţi de la Clubul Elevilor Sportivi Adjud au participat la Concursul de Karting ,,CUPA BRĂILEI” la Pista Speed Park de la Bacău

Un echipaj de elevi-piloți de la cercul de karting al Clubului Elevilor Sportivi Adjud, coordonat de prof. dr. ing. Petre Valea, în perioada 18 – 19 iunie 2022, a participat la Concursul Naţional de Karting ,,Cupa Brăilei’’, organizat de Palatul Copiilor Brăila, coordonator prof. ing. George Prisecaru.

La categoriile de elevi-piloți: Bambinii, Puffo, Mini şi Cadet de la cercul de karting din Adjud au participat elevii: Doltu Eduard, Doltu Bogdan, Grigore Flavius, Sava Mihail şi Popa Mihai. Echipajul din Adjud a obţinut locul III în clasamentul general. S-au evidentiat elevii-piloţi Doltu Eduard locul I la categoria Bambinii şi Grigore Flavius la categoria Puffo. Mențiuni au obținut elevii Popa Mihai și Sava Mihail.

Competiţia ,,Cupa Brăilei’’ a aliniat la start echipaje din Argeş, Brăila, Buzău, Bucureşti, Hunedoara, Ialomița, Iaşi, Suceava, Neamţ, Satu Mare, Vaslui și Vrancea. Concursul s-a adresat copiilor cu vârste cuprinse între 5-16 ani care frecventează cursurile cercurilor de karting de la Palatele şi Cluburile Copiilor. Acesta s-a desfăşurat pe pista SPEED PARK Bacău fiind singura pistă de karting omologată din estul ţării.

Proba de viteză pe circuit s-a desfășurat pe categorii de piloți și motorizări de kart contra cronometru. În cadrul festivității de premiere s-au acordat diplome, cupe și medalii de către organizatorii de la Palatul Copiilor Brăila.

,,Scopul acestei concurs a fost de a preveni accidentele rutiere cu victime din rândul copiilor şi elevilor, prin formarea de abilităţi, competenţe, precum şi a unui comportament preventiv, responsabil în calitate de pietoni, biciclişti, ATV-vişti, motociclişti şi viitori automobilişti participanţi la traficul rutier. Concursul de Karting s-a dorit a fi o competiție de promovare a micilor piloți de karting o simulare la scară redusă a probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere de mai târziu.’’

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?