ULTIMA ORĂ! Percheziții la Mărășești, în această dimineață

0
3686

Procurorii vrânceni au în lucru un dosar care ar viza activitatea din Primăria Mărășești, astăzi fiind efectuate pecheziții în această localitate, nu doar la sediul instituției, ci și la sediile unor societăți comerciale, precum și percheziții domiciliare, de unde sunt ridicate documente care ar fi utile cauzei. Cercetările, pornite inițial în urma unei sesizări din oficiu, ar avea ca țintă o persoană, posibil edilul din Mărășești, însă până la acest moment în dosar nicio persoană nu are calitatea de suspect. Dosarul este într-o fază incipientă și este posibil ca, pe parcursul anchetei, să fie extinsă urmărirea penală împotriva mai multor persoane.

„Nu știu despre ce este vorba și nici cine este vizat în acest dosar despre care nu știu nimic. În această dimineață am fost anunțat că se fac percheziții la Primarie și la sediile mai multor societăți din Mărășești. Au fost solicitate documente care au fost puse la dispoziția anchetatorilor și rămâne de văzut despre ce este vorba în acest caz. Toată activitatea mea și a primăriei pe care eu o coordonez se desfășoară cu respectarea legislației în vigoare și în baza hotărârilor aprobate de Consiliul Local Mărășești”, ne-a declarat primarul Valerică Chitic.
Din informațiile noastre, infracțiunile cercetate ar fi fost comise în perioada anilor 2021 – 2022. În acest moment, procurorii spun că ancheta are în prim plan cinci infracțiuni. „Se fac cercetări într-un dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, cu privire la mai multe infracțiuni: folosirea funcției pentru a favoriza alte persoane, abuz în serviciu, delapidare, instigare la fals intelectual, folosirea cu rea-credință de bunuri sau creditul de care se bucură societatea, contrar intereselor acesteia sau în folosul propriu pentru a favoriza altă societate”, ne-a confirmat prim procurorul adjunct al PT Vrancea, Nicolae Pîrcălăbescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here