Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Premierea sportivilor vrânceni cu performanțe la ONSS

– Comunicat din partea Inspectoratului Școlar Județean Vrancea –

În ziua de 15.06.2022, la Inspectoratul Școlar Judeţean Vrancea, a avut loc premierea sportivilor care au obținut rezultate la competițiile școlare din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS). Menționăm faptul că la această manifestare au fost invitați doar câțiva dintre câștigători, cei mai mulți dintre aceștia fiind deja premiați la momentul la care au avut loc competițiile.

La festivitate au participat domnul  inspector școlar general adjunct Daniel Gherasim, doamna inspector școlar de specialitate Vica Mincă – din partea Inspectoratului Școlar Judeţean Vrancea. Din partea Consiliului Local al Municipiului Focșani, au luat parte la festivitate domnii Mocanu Georgian și Macovei Liviu. Cel din urmă este și președintele Comisiei de Buget și Administrație Publică, din cadrul Consiliului Local Focșani, dar și președintele Comitetului Director al CSM Focșani. Din partea echipei de fotbal a CSM Focșani, a fost invitat domnul Bucătaru Octavian – jucător emblematic al județului, iar ca reprezentant al echipei de handbal a CSM Focșani a fost invitat un alt jucător emblematic – Mihai Miroiu. Cei doi invitați au înmânat echipelor premiate tricouri cu semnăturile jucătorilor din actualele echipe de seniori vrâncene. 

Este de menționat faptul că lăudabila inițiativă de a stimula elevii prin invitarea la festivitățile de premiere ale competițiilor scolare a unor personalităti sportive îi aparține inimosului consilier local, domnului profesor de educație fizică și sport Georgian Mocanu. 

Pe această cale, dorim să mulțumim Clubului Sportiv Municipal Focșani, director Batog Marius, care prin intermediul secțiunii „Sportul pentru toți” a ajutat enorm sportul școlar vrâncean, finanțând premierea tuturor câștigătorilor competiției. Astfel, au fost premiate cu materiale sportive nu mai puțin de 111 scoli vrâncene, câștigătoare ale locurilor 1, 2 sau 3 la cele 37 de etape județene din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. În același timp, tot cu ajutorul Clubului Sportiv Municipal Focșani au fost premiate toate echipele participante la etapele interjudețene – de zonă, organizate la Focșani. Au fost premiați, tot prin „Sportul pentru toți” de la C. S. M. și sportivii participanți la etapele finale ale O. N. S. Ș. : Școala Gimnazială Țifești – prof. Cioran Paul, Școala Gimnazială „Anghel Saligny” – profesor Manu Ionuț, Liceul cu Program Sportiv Focșani – profesor Alin Dumbravă. 

La festivitate a fost prezent și un reprezentant al părinților, domnul Ștefan Adrian, care a fost foarte implicat, ca mulți alți părinți de altfel și a ajutat la bunul mers al competițiilor desfășurate. 

În cadrul discuțiilor de pe parcursul evenimentului, a avut loc și un dialog foarte constructiv între reprezentanții Consiliului Local și profesorii de educație fizică și sport. Aceștia din urmă au semnalat nevoile pe care le au pentru bunul mers al activităților instructiv – educative din cadrul școlilor, au subliniat necesitatea îmbunătățirii bazei materiale a școlilor, a infrastructurii, îmbunătățirea dotării bazelor sportive a tuturor școlilor din județul Vrancea fiind o necesitate stringentă. Profesorii de educație fizică și sport au găsit în reprezentanții Consiliului Local parteneri de dialog deschiși, sinceri și dornici să se implice în rezolvarea acestor probleme, drept pentru care suntem îndreptățiți să sperăm că în curând vom vedea baze sportive moderne și la școlile din municipiul Focșani, din întregul județ și vom o avea o bază materială care să ne ofere ocazia de a afirma că activitățile sportive școlare, competițiile din cadrul sportului de masă, dar și cele din sportul de performanță, vor avea posibilitatea să se desfășoare în condiții excelente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?