Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

FOTO: Tineri cu care ne mândrim. Interviu cu Maria-Cătălina Vartolomei, șefa promoției 2022 de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș‟ Adjud

Emoționată, recunoscătoare și cu gândul la un nou capitol, așa a primit Maria-Cătălina Vartolomei vestea că este șefa promoției 2018-2022 de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș‟ Adjud: „am fost foarte fericită și mândră de mine. Nu m-am gândit niciodată că aș putea deveni șefă de promoție. E un lucru onorabil. Părinții au fost foarte fericiți și mândri‟. 

Originară din satul Călimăneasa, comuna Tănăsoaia, și în gimnaziu Maria a fost „o elevă silitoare, dornică să acumulez informații noi‟ căreia i-a făcut plăcere să se implice în „toate activitățile extrașcolare‟. Media celor patru ani de liceu, 9.64, și titlul de șefă de promoție „sunt încununarea muncii depuse în toată această perioadă‟.

În pofida pandemiei de COVID-19 și a restricțiilor, „anii de liceu au fost minunați. Nu știu când a trecut timpul. Cu bune și cu rele, cu momente dificile, cu foarte multe informații acumulate, cu prietenii noi legate… parcă mai ieri am intrat în clasa a IX-a, iar acum mă văd pășind pentru ultima oară în clasă, finalizând acești patru ani frumoși‟. 

Tânăra este mulțumită pentru că a avut parte „de niște profesori minunați și pasionați de ceea ce fac. Sunt în adevăratul sens al cuvântului «profesori cu vocație». Nu pot decât să le mulțumesc pentru răbdarea și dăruința pe care au avut-o față de noi să ne învețe cât mai multe lucruri și pentru că ne-au ajutat să progresăm foarte mult și ne-au fost alături mereu‟.

Una dintre cele mai mari probleme cu care s-au confruntat atât elevii, cât și profesorii în timpul orelor online a fost „conexiunea slabă a internetului‟, din cauza căreia, în unele situații, „se ajungea la întreruperea orelor‟. Însă, după aproape doi ani de „teamă și incertitudine‟, lucrurile au revenit cumva la normal, iar elevii au revenit fizic în bănci și s-au bucurat de anii de liceu, „atât cât a mai rămas din ei‟.

Erasmus +, „o experiență de neuitat‟

În cei patru ani de liceu, Maria Vartolomei a fost implicată în „diverse activități de voluntariat‟, însă cea mai dragă amintire este „participarea în cadrul proiectului Erasmus+ din clasa a X-a, în Portugalia. A fost o experiență de neuitat‟. Timp de trei săptămâni, adolescenta a făcut practică la unități de cazare din Portugalia, iar în timpul liber a „beneficiat de excursii prin întreaga țară‟. Revenind acasă cu multe amintiri frumoase din Portugalia, tânăra se bucură nespus că a avut parte „de această ocazie, de a participa la un proiect european‟. 

Nostalgică pentru că a încheiat un capitol frumos din viața ei, Maria le este profund recunoscătoare profesorilor „pentru că au creat un mediu atât de grozav de învățat, în care am fost încurajați să ne exprimăm propriile gânduri, opinii și pentru că au avut răspunsuri la toate întrebările noastre, uneori copilărești‟. Colegilor de clasă le dorește mult succes în viață și speră ca toate dorințele să li se îndeplinească, iar părinților „le mulțumesc pentru că mi-au fost mereu alături și m-au susținut în tot ce mi-am propus‟.

În ceea ce privește examenul de Bacalaureat, tânăra recunoaște că are emoții mari pentru că îi este „frică‟ să nu „încurce‟ eseurile la Limba și literatura română, însă este „optimistă‟ și crede că totul va fi bine‟. 

Când vine vorba de facultate, Maria este încă indecisă pentru că oscilează între Facultatea de Drept și Facultatea de Administrație și Afaceri. Asta deoarece i-ar plăcea să aibă propria afacere. De un singur lucru este însă sigură, după ce va trece cu brio și de probele scrise ale examenului maturității, își dorește să se relaxeze și să se distreze, iar apoi se va pregăti pentru un nou capitol: facultatea.

O felicităm pe Maria Vartolomei pentru rezultatele obținute în cei patru ani de liceu și-i dorim atât ei, cât și tuturor celor care azi susțin prima probă scrisă a Bacalaureatului, mult succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?