Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Avantajele pe care le are jucătorul în fața dealerului la blackjack

Blackjack, unul dintre cele mai apreciate jocuri de cărți, vine cu avantajul că utilizatorii pot micșora avantajul pe care casa îl are.

Prin intermediul unor strategii, jucătorul poate diminua considerabil avantajul casei, făcând ca acesta să fie printre cele mai mici dintre toate jocurile de noroc.

De asemenea, jocul de blackjack are și reguli simple, fiecare rundă este scurtă și este imposibil practic să te plictisești.

Așa se face că numărul practicanților de blackjack este într-o continuă creștere, astfel că apar și diverse versiuni noi pentru a ridica și mai mult gradul de distracție. Spre exemplu, în secțiunea blackjack NetBet utilizatorii au la dispoziție nu mai puțin de 10 versiuni ale jocului de blackjack, de la companii de top din domeniu precum Playtech, ISoftBet, Gamevy, Play’N Go și Novomatic. De asemenea, la acest operator utilizatorii pot descoperi și 5 mese live, astfel că oferta este cu adevărat impresionantă.

Nu e de mirare, ținând cont că jocul este atât de distractiv și vine și cu avantaje pentru utilizatori în fața dealerului.

Acestea sunt următoarele:

În primă fază, avantajul pe care dealerul de blackjack îl are în fața jucătorului este de 8%. Acest lucru are la baza următorul fapt: în cazul în care, prin absurd, jucătorul și dealerul s-ar afla mereu la egalitate, în acest caz dealerul profită de faptul că utilizatorul este cel care trage întotdeauna prima carte. Așadar, el riscă mai des să treacă de 21 când va trage cărți.

Pe de altă parte, jucătorul poate micșora avansul dealerului. Asta deoarece în momentul în care un jucător are blackjack, el va primi un bonus de 3 la 2. În cazul dealerului acest lucru nu se aplică. Spre exemplu, dacă jucătorul face blackjack, profitul său la 100 RON mizați va fi de 150 RON. În schimb, profitul casei va fi de 100 RON. Conform statisticii, un blackjack apare în medie o dată la 21 de mâini. Așadar, avantajul casei va scădea cu 2.3% și ajunge la 5.7%.

De asemenea, jucătorul își mai poate îmbunătăți șansele și prin prisma faptului că poate dubla anumite pariuri, în timp ce dealerul nu poate face asta. Profitând de acest lucru, avantajul casei se mai poate diminua cu până la 3.5% și poate ajunge astfel la 2.2%.

Un alt avantaj pe care jucătorul îl are este acela că poate împărți perechile, iar acest lucru face ca avantajul casei să rămână de doar 0.2%. În plus, jucătorul are posibilitatea să se oprească dacă totalul cărților sale înseamnă între 12 și 16, dar dealerul va trebui să mai tragă mereu o carte în momentele în care totalul său este sub 17.

Toate aceste detalii sunt însă pur statistice, deoarece în actualitate, în timpul jocului experiența și inspirația fac diferența. Ce e important de reținut este că nu există nicio strategie 100% câștigătoare în jocul de blackjack, astfel că în momentul în care începi nu trebuie să te gândești la câștigurile materiale, ci să îți propui doar să te distrezi.

De altfel, blackjack-ul este un joc atât de distractiv încât este practicat de nume importante. Poate cel mai cunoscut este actorul Ben Affleck, cel care este pasionat și de poker. În plus, este un joc care atrage și oameni care au abilități în domeniul matematicii, cum a fost cazul studenților de la MIT. Iar mulți jucători de șah au trecut la o carieră profesionistă în blackjack și au avut rezultate foarte bune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?