Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

AUR a pierdut singurul primar pe care îl avea în Vrancea

AUR a pierdut singurul primar pe care îl avea în Vrancea după o dispută între primarul comunei Pufești, Nicolae Damian (FOTO) și deputatul Georgel Badiu. Motivul certei este presupusa colaborare a primarului Damian cu PNL Vrancea, respectiv cu președintele Cătălin Toma. Însă până acum nu a fost anunțat divorțul oficial deoarece niciuna dintre părți nu ar avea de câștigat. Primarul nu își poate da demisia din partid pentru că și-ar pierde mandatul, iar cei la AUR nu vor să îl excludă deoarece sunt conștienți de susținerea pe care o are Damian din partea oamenilor din comună și, în plus, acesta este unul dintre cei trei primari pe care i-a obținut partidul la nivel național, la ultimele alegeri locale. 

Primarul Nicolae  Damian ne-a confirmat existența unui conflict cu deputatul AUR, Georgel Badiu, pe care l-ar fi dat afară din sediul primăriei Pufești dar spune că nu s-a așteptat la această reacție din partea partidului. „Nu mi-am dat demisia din AUR. Am o obligație pentru cetățenii din Pufești care au votat  Damian, nu partidul AUR”, ne-a spus primarul din Pufești. Edilul a explicat că tot scandalul a început după ce a avut o discuție cu președintele Consiliului Județean și al PNL Vrancea, Cătălin Toma, despre investițiile care ar putea fi realizate la Pufești. Ulterior, vineri, s-a întâlnit cu deputatul AUR de Vrancea, Georgel Badiu căruia i-a spus că există o șansă de a dialoga cu președintele Consiliului Județean. 

Atunci ar fi început scandalul. „Mi-au spus că dacă fac o conferință de presă că plec la PNL nu o să mă dea afară din partid, din AUR. Apoi mi-a spus că au făcut un sondaj și că eu aș fi în cădere liberă, că cetățenii din comună spun că sunt arogant. Atunci i-am spus „v-am ascultat cu respect, vă rog să ieșiți din primărie”. Probabil că asta l-a enervat. L-am ascultat respectuos dar nu poți să îmi spui minciuni, că ai făcut un sondaj și sunt în cădere liberă.  După aceea să aflu ce au publicat pe facebook. Oamenii vor rezultate, nu poți să o ții numai din scandal în scandal la televizor”, a spus primarul Damian. Edilul a adăugat că oamenii din comună vor rezultate de la conducerea Primărie și obligația lui este față de cetățenii care l-au ales. 

Pe de altă parte, cei de la AUR Vrancea și deputatul Badiu, au postat un comunicat pe pagina de facebook în care anunțau că primarul Damian „a abandonat partidul pe listele căruia a fost ales și a decis să se alăture PNL, partid ce i-a promis că îl va sprijini pentru un al doilea mandat în 2024”. „Cetățenii comunei Pufești sunt îndreptățiți să știe care sunt dedesubturile acestei mutări a primarului la alt partid, un partid numit liberal, specializat în trafic de influență și alte infracțiuni de corupție. Pe de altă parte, sondajul de opinie făcut recent în comună arată o prăbușire a încrederii cetățenilor în primarul Damian, datorită aroganței sale și lipsei de transparență decizională. Vă promitem că în 2024 vom avea un candidat mai serios la Pufești”, se arată în comunicatul AUR. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?