Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

FOTO! În Piața Unirii din Focșani, o nouă zi cu acțiuni pe tema consumului de droguri și substanțe interzise

Activitățile informative-preventive pe linia consumului de droguri și substanțe interzise au continuat și astăzi

Încă o zi de prevenire a consumului de substanțe interzise în Piața Unirii din municipiul Focșani.
Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de cei ai Biroului Siguranță Școlară, în colaborare cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vrancea au desfășurat și astăzi, 19 iunie, activități ce au avut drept scop conștientizarea tinerilor asupra riscurilor la care se expun în cazul consumului de substanțe psihoactive.
Polițiștii au stat de vorbă cu tinerii atât despre consumul de droguri cât și despre traficul acestora, evidențiind consecințele penale și cele din plan fizic și psihic pe care le au.
Sub îndrumarea polițiștilor și a reprezentantului Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, cei prezenți au avut ocazia să joace fotbal folosind ochelarii care simulează consumul de alcool și de droguri.
Nu numai tinerii au beneficiat de activitatea preventivă desfășurată de polițiști, ci și adulții. De ce să vorbim despre droguri și cu părinții unor copii mici? Fiindcă prevenția începe cu timpul acordat copiilor încă de la vârste fragede! Dacă lăsăm „goluri” în relațiile cu copiii, riscăm sa fie umplute de „substanțe” ce le vor distruge viața!
Activitățile de informare și conștientizare a minorilor, tinerilor, cât și a părinților vor continua pe durata vacanței școlare de vară.
Fiți inteligenti, fiți liberi, căutați alternative sănătoase pentru a fi fericiți!

Comunicat IPJ Vrancea, 19 iunie 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?