Mihai Teja: Prezentul fotbalului românesc este trist

0
67

Antrenorul echipei FC Botoşani, Mihai Teja, susţine că prezentul fotbalului românesc este trist şi este convins de necesitatea elaborării unei strategii pentru depăşirea actualei crize. El a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că este nevoie de investiţii masive în fotbal, în special în infrastructură, pentru ca rezultatele echipelor de club şi echipei naţionale să fie pozitive.

„Este consecinţa a ceea ce semănăm. Nu ai de unde să ai jucători, dacă nu le oferi ceva. La fel, nu ai cum să ai fotbal, dacă nu oferi ceva, nu ai cum să ai performanţe, dacă nu oferi ceva. Prima dată trebuie să oferi şi apoi să primeşti. (…) Avem exemplul Ungariei, care a investit foarte mulţi bani ca să aibă rezultatul acesta (4-0 cu Anglia, în deplasare, n. red.). Prezentul este trist şi perspectiva trebuie să o facem noi, să o schimbăm noi. Viitorul trebuie să îl schimbăm noi. Cred că omul sfinţeşte locul şi cred că putem să schimbăm ceva. (…) Prezentul este destul de greu. Sper că în următorii patru-cinci ani să ne bucurăm şi noi cum se bucură cei din Ungaria sau celelalte ţări civilizate, Anglia, Germania, Spania. Şi ei au avut perioade grele şi au reconceput totul în baza unui plan şi au ajuns aici, nu la întâmplare. Şi jucătorii noştri, jucătorii români, au talent la fel ca cei din Spania, cei din Italia, numai că sunt crescuţi altfel cei de acolo, într-o altă mentalitate, altă cultură, altă educaţie”, a afirmat Teja.

La rândul său, finanţatorul clubului FC Botoşani, Valeriu Iftime, susţine că eşecul naţionalei României, care a fost învinsă cu 3-0 pe teren propriu de Muntenegru, ar fi trebuit să fie urmat de o asumare a răspunderii prin demisie. „La un dezastru, îţi trebuie responsabili. Este o chestie de a-ţi asuma… A-ţi asuma nu înseamnă a spune că îţi asumi, ci a face un gest”, a afirmat Iftime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here