GALERIE FOTO: Tineri cu care ne mândrim. Interviu cu Carla-Beatrice Florea, șefa promoției 2022 de la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea‟ Focșani

0
1398

Pe parcursul celor patru ani, Carla Beatrice Florea a fost o elevă silitoare, care nu a vânat notele de 10, însă care și-a dorit să învețe și să aibă rezultate bune. Cu toate acestea, tânăra din Focșani nu se aștepta să fie numită șefa promoției 2022 de la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea‟ Focșani. „Am avut în toți cei patru ani medii peste 9, însă nu m-am gândit niciodată că voi ajunge șefă de promoție. Media generală a fost 9.40 și am aflat că sunt șefă de promoție de la domnul diriginte Cristinel Bacău, profesor de Matematică și Informatică‟, povestește Carla Florea. Când au aflat că mezina familiei a absolvit liceul cu rezultate atât de bune, părinții ei „s-au lăudat peste tot că fata lor a ieșit șefă de promoție‟.

Focșăneanca este o tânără modestă, cu bun simț, conștientă că va trebui să depună din ce în ce mai mult efort pentru a ajunge acolo unde își dorește. „Am avut o copilărie destul de bună. Părinții mei mi-au oferit tot ce am vrut, nu am avut parte de lipsuri și m-au ajutat în toate deciziile pe care le-am luat. N-am fost întotdeauna un elev silitor. În gimnaziu, am avut câteva probleme la Matematică, dar în liceu am început să mă descurc mai bine, pentru că domnul diriginte ne-a ajutat să ne «împăcăm» mai mult cu Matematica‟, recunoaște tânăra.

Cu toate că au trecut mult prea repede decât și-ar fi dorit, „cei patru ani de liceu au fost foarte frumoși‟. E drept că pandemia de COVID-19 și școala online sunt amintiri pe care ar vrea să le uite, dar, atunci când a revenit la școală, „profesorii au fost foarte înțelegători și ne-au ajutat să recuperăm ceea ce am pierdut în timpul orelor online‟.

De la elev, la cadru didactic

Avându-i exemplu pe profesorii de la clasă, pe care i-a admirat și de la care a reușit să afle informații utile nu doar în ceea ce privește școala, ci și viața, Carla își dorește o carieră în învățământ. Motiv pentru care, după ce va susține examenul de Bacalaureat, se va înscrie la filiala deschisă la Focșani a Facultății de Litere din cadrul Universității „Al. I. Cuza‟ din Iași. „Îmi doresc să devin profesoră de română, poate chiar și de engleză, pentru că-mi place foarte mult. Vreau să rămân în Focșani. De ce-mi doresc să devin profesoară? Pentru că-mi place foarte mult cum predau profesorii și ideea de a putea ajuta elevii să-și formeze un viitor. Îmi place foarte mult să le explic oamenilor diferite lucruri. Colegii îmi mai cereau ajutorul să le explic ceva ce nu au înțeles, și înțelegeau puțin mai bine pentru că le explicam în cuvintele noastre, pe care le vorbim de zi cu zi‟, spune Carla.

Cu toate că a învățat constant în cei patru ani de liceu, tânăra recunoaște că are câteva emoții la Bacalaureat, mai ales la Limba și literatura română, unde sunt „foarte multe eseuri de învățat‟. Mai sunt doar câteva zile până la examen, iar Carla încearcă să-și păstreze calmul, lucru pe care-l recomandă și celor care, la fel ca ea, luni vor trece prin prima „probă de foc‟ a examenului maturității, proba scrisă la Limba și literatura română. Tânăra le mulțumește tuturor profesorilor ei pentru că, în ultimul an de liceu, „ne-au ajutat să învățăm mai mult la materiile pentru Bac‟.

Am numai mulțumiri pentru profesorii mei. Le mulțumesc pentru că ne-au ajutat să progresăm atât de mult, ne-au explicat materia mai bine. Colegilor le doresc să aibă tot ce doresc, să progreseze în alegerile lor și în cariere și să aibă baftă la admiteri. Părinților le doresc tot ce este mai bun, multă sănătate, să fie alături de mine cât se poate de mult, așa cum au fost și până acum‟, a mai adăugat Carla. Acum, gândul îi zboară la o binemeritată vacanță, la plimbări în aer liber și la serile în care pierde noțiunea timpului în fața serialelor. Însă, este conștientă că trebuie să mai aibă puțină răbdare și să se concentreze pe învățat.

O felicităm pe Carla-Beatrice Florea pentru rezultatele obținute în cei patru ani de liceu și-i dorim succes la Bacalaureat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here