Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

VIDEO și FOTO! Evaluarea Națională 2022: La proba de la Matematică au lipsit 107 candidați vrânceni. Subiectele au fost „la fel de ușoare ca la Română‟

Absolvenții clasei a VIII-a sunt cu un pas mai aproape de vacanță. Astăzi au susținut proba scrisă la Matematică din cadrul sesiunii iunie 2022 a Evaluării Naționale.

Subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii sunt următoarele:

 

sursă: edupedu.ro

 

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Vrancea au anunțat că au fost prezenți „2.586 de candidați dintre cei 2.693 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Vrancea. Nu s-au prezentat la examen 107 candidați, reprezentând 3,97 % din numărul total al elevilor înscriși‟ și că „nu s-au înregistrat tentative de fraudă‟. Potrivit edupedu.ro, „La subiecul I au fost 6 subpuncte, fiind itemi obiectivi – tip grilă, fiecare punctat cu 5 puncte. La fel, subiectul al II-lea are 6 subpuncte, tot grilă și notate tot cu câte 5 puncte fiecare. la subiecul al III-lea problemele nu mai sunt cu răspunsuri de tip grilă. Timpul de lucru a fost de 120 de minute, adică 2 ore, iar proba a început la ora 9:00‟.

 

„Am știut tot. Am scris tot!‟

Dacă la proba scrisă de la Limba și literatura română din cadrul examenului de capacitate candidații au ieșit mai devreme de ora 11:00 din sălile de examen, astăzi, absolvenții de clasa a VIII-a au stat mai mult în fața foii de examen. Însă, aproape toți cei cu care am stat de vorbă au spus că subiectele au fost la fel de ușoare ca la Română.  „La Evaluare a fost foarte ușor pentru mine. Acum, la examen, subiectele au fost mult mai ușoare față de simulare. La Română m-am pregătit mai mult decât la Mate. Mă aștept la ambele examene să iau 9,50. Voi rămâne la «Cuza», profil bio-chimie. Vreau să mă joc pe calculator în vacanța de vară‟, a spus Alexandru, la ieșirea din centrul de examen de la Colegiul Național „Al. I Cuza‟ Focșani.

Cu zâmbetul pe buze au ieșit și Paul și Baldin, absolvenți ai clasei a VIII-a de la Colegiul Național „Unirea‟ Focșani:  „Super ușoare au fost subiectele. Nu mai știu ce a fost la simulare, dar am luat 9,50 pentru că am greșit o grilă. Acum n-am mai greșit. Și la Română a fost la fel de ușor. Ne așteptăm la 9.50, chiar 9.80. Vrem să rămânem la «Unirea», profil mate-info. Vrem să ne distrăm, să ne relaxăm, să stăm degeaba. Am știut tot. Am scris tot!‟.

Cu toate că „subiectele au fost ok, lucrabile‟, Claudia spune că „a fost o capcană la subiectul I. Mă aștept la un 9.70. La Română a fost ușor, la fel de lucrabil, nu a fost ceva care să te pună în dificultate. Sper să rămân la «Unirea», pe mate-info‟. Ștefania, Teodor și Ștefan de la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu‟ Focșani nu au fost la fel de încântați de subiectele de la Matematică și asta pentru că „au fost destul de grele. Trebuia să ne concentrăm destul de mult ca să le putem rezolva. Partea de geometrie a fost mult mai nașpa decât trebuia să fie‟. Cu toate acestea, se așteaptă la note peste 8, chiar 9.50 și-și doresc să se relaxeze cât mai mult în vacanța de vară.

 

Când vor fi afișate rezultatele?

Inspectorii vrânceni au anunțat că primele rezultate de la Evaluarea Națională 2022 vor fi afișate pe 23 iunie, până la ora 14:00 în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro. Elevii care nu vor fi mulțumiți de note, vor putea depune constestații „în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16.00 – 19.00) și 24 iunie (în intervalul orar 08.00 – 12.00), la centrele de examen. Același interval orar se va respecta și în cazul contestațiilor depuse/transmise prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Contestațiile se vor soluționa în perioada 24-29 iunie 2022‟, potrivit sursei citate.

Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie, 2022.  Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați „o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil în perioada 14-30 iunie, între orele 08.00 – 16.00. Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută‟, se mai arată în comunicatul remis de IȘJ Vrancea. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?