Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

A plecat în vacanță de Paște, iar hoții i-au furat bunuri în valoare de peste 20 mii euro și 14 mii lei

Cinci tineri, dintre care trei minori, au fost judecați pentru o serie de spargeri date în locuința unei familii din Mărășești, de unde au plecat cu bunuri în valoare totală de peste 20.000 de euro. Hoții au profitat de faptul că proprietarii erau plecați din țară, în vacanță de Paște, și au acționat în voie. Și, chiar dacă totul s-a petrecut în lipsa proprietarilor, inculpații au fost prinși la scurt timp, anchetați și trimiși în judecată. În urma procesului, față de minori au fost luate măsuri educative, în timp ce inculpații majori au fost condamnați la închisoare cu suspendare. Din ce s-a stabilit în timpul anchetei, inculpații și-au adus aminte că unele bunuri sustrase le-au vândut pentru aproximativ 2.200 de lei, în condițiile în care partea vătămată a probat că i-a fost adus un prejudiciu de 20.680 euro şi 14.000 lei, parţial recuperat.

Potrivit sentinței, cei cinci trebuie să achite către partea vătămată despăgubiri civile reprezentând contravaloarea bunurilor sustrase şi nerecuperate. „(…) dispune luarea măsurii educative neprivative de libertate – supravegherea, pentru o perioadă de 5 luni față de inculpatul (…), minor în vârstă de 15 ani la data faptelor, pentru furt calificat (3 acte materiale). (…) dispune luarea măsurii educative neprivative de libertate – supravegherea, pentru o perioadă de 5 luni față de inculpatul (…), minor în vârstă de 15 ani la data faptei, pentru furt calificat (3 acte materiale). (…) dispune luarea măsurii educative neprivative de libertate – supravegherea, pentru o perioadă de 5 luni față de inculpatul (…), minor în vârstă de 15 ani la data faptei, pentru furt calificat (3 acte materiale). (…) condamnă pe inculpatul (…) – zis (…), la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru furt calificat.

Constată că fapta este săvârşită în concurs cu fapta lovirea sau alte violenţe, pentru care inculpatul a fost condamnat (…), pentru care i s-a aplicat inculpatului o pedeapsă de 4 luni închisoare. (…) dispune anularea suspendării sub supraveghere a pedepsei de 4 luni închisoare şi condamnă inculpatul la pedepsa cea mai grea de 2 ani închisoare la care se adaugă 1/3 din pedeapsa de 4 luni închisoare, în final inculpatul va executa o pedeapsă rezultantă de 2 ani, 1 lună şi 10 zile închisoare (…) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante (…), pe durata termenului de supraveghere, obligă inculpatul sa presteze 70 zile munca neremunerată la Primăria Mărăşeşti, județul Vrancea (…).

(…) condamnă pe inculpatul (…), la o pedeapsă de 9 luni închisoare, pentru tăinuire (19.04.2019), şi la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru pentru complicitate la furt calificat (două acte materiale 27/28.04.2019 şi 30.04/01.05.2019). (…) inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare la care se adaugă 1/3 din pedeapsa de 9 luni închisoare, în final va executa o pedeapsă de 2 ani şi 3 luni închisoare. (…) suspendă sub supraveghere executarea pedepsei de 2 ani şi 3 luni închisoare, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani şi 5 luni ani, (…) pe durata termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată pe o perioadă de 60 zile la Primăria municipiului Tecuci sau Liceul Tehnologic Tecuci, ce va fi stabilită de consilierul de probaţiune. (…) Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în sentință.

Furturile au fost comise în perioada 30 aprilie – 1 mai 2019, în condițiile în care proprietarii erau plecați din țară, iar hoții au avut suficient timp la dispoziție pentru a identifica și transporta mai apoi bunurile. Din ce se arată în rechizitoriu, tinerii au furat calculatoare, laptopuri, televizoare de tip plasmă, un sistem monitorizare video, un circular, un laser rotativ, un set de becuri LED, un aparat sudură, flexuri, pistoale de demontat roţi, bormașini, pikamere, un fierăstrău electric, drujbe, o trusă de chei, o autofiletantă cu baterie, pistoale pneumatice, o bobină mare cu cablu electric și alte scule, biciclete, aparate foto, haine și încălțăminte de firmă.

În plus, partea vătămată a reclamat în timpul anchetei că au fost sustrase inclusiv 100 grame de aur care s-ar fi regăsit în buzunarul unei genţi de laptop. La cercetări, tinerii au explicat că au comis furturile pentru a face rost de bani deoarece urma sărbătoarea Paştelui. Și au făcut rost, bunurile fiind vândute inclusiv în Obor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?