Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Fotbal – Victoria Gugești, campioana care poate aduce Vrancei încă un loc în Liga a III-a!

Campioana la fotbal a Vrancei în 2022 este Victoria Gugești. Este echipa care a terminat neînvinsă campionatul 2021-2022. A pierdut patru puncte – două pe teren propriu, cu CSM Adjud 1946, la capătul unui joc pe care l-a dominat și în care a ratat mai multe situații de gol și alte două în ultima etapă a play-off-ului, la Mircești, în partida cu Inizio Focșani, a doua clasată, cu doar un meci pierdut și un egal, ambele cu Victoria Gugești. Cele două echipe au dominat campionatul de la început până la sfârșit. Inizio, campioana din vara trecută, putea să repete performanța dacă ar fi învins în ultima etapă în meciul direct cu Victoria Gugești. Nu a fost să fie! Într-o discuție privată, din care îmi permit să fac publică o afirmație, fără acordul acestuia, Rodinel Stan mi-a spus: ”Doresc sincer multă baftă echipei Victoria Gugești la barajul de promovare. Vrancea are nevoie de 2 echipe în liga 3-a”. Este o afirmație care îl onorează pe căpitanul lui Inizio, foarte experimentat om de fotbal și excelent jucător.

Vrancea are nevoie de încă o echipă în Liga a III-a, încă din viitorul campionat. Ar putea fi absorbite valorile fotbalistice – atâtea câte sunt în județ – li s-ar oferi perspective de a evolua la un nivel superior juniorilor care au crescut spectaculos la câteva cluburi care au lucrat cu metodă și profesionalism în acest sens. Și ar exista o zonă tampon de pregătire în Liga a III-a pentru fotbaliști care ar putea urca în Liga a II-a într-un viitor apropiat la, de sperat, CSM Focani 2007. Formația din Gugești are atributele necesare pentru a fi în Liga a III-a. Are un lot ce poate obține promovarea după barajul cu echipa lui Claudiu Ionescu – Voința Limpeziș, campioana județului Buzău. Iar după aceea, cu câteva transferuri, eventual împrumuturi de la CSM Focșani 2007 sau de alte grupări vrâncene ar putea fi o prezență constantă în Liga a III-a. Are un stadion cum nu prea sunt în județ, are susținerea comunității – este club sportiv local – și a unui primar, Vasile Vatră, care este mereu lângă echipă. Are un management de calitate și suporteri care o susțin.

Victoria Gugești a trecut victorioasă și de finala Cupei iar acum are și timp de pregătire având în vedere trăsăturile de joc ale adversarei de la baraj. Primul meci va fi la Limpeziș, la 18 iunie, de la ora 18:00, iar returul se va disputa la Gugești la 25 iunie, de la ora 17:30.

Victoria se află la a doua tentativă de revenire în Liga a III-a. În 2020, după un sezon înghețat de pandemie, cu același antrenor, Octavian Bucătaru, a jucat pentru promovare la Râmnicu Sărat în trei, cu Avântul Valea Mărului și Sportul Chiscani. Fără posibilitatea de a folosi câțiva jucători de bază, care nu aveau testul Covid negativ, gugeștenii au pierdut la limită ambele întâlniri. În acest an, după un campionat consolidat, cu sezon regulat și play-off, deci cu multe meciuri în picioare și relații de joc bine stabilite, Victoria se poate bate la promovare. Și poate aduce Vrancei o a doua competitoare în Liga a III-a la fotbal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?