CNI construiește un dispensar medical în Spulber

0
638

Compania Națională de Investiții (CNI) a scos din nou la licitație obiectivul de investiții „Construire și dotare dispensar uman în localitatea Spulber, comuna Spulber, județul Vrancea“. Investiția are o valoare estimată la peste 2,6 milioane lei plus TVA și va fi benefică pentru locuitorii satelor: Carsochești-Corăbița, Morărești, Păvălari, Spulber (reședința), Tojanii de Jos, Tojanii de Sus și Țipău.

Serviciile medicale reprezintă o necesitate pentru cetățenii comunei Spulber. Dezvoltarea locală reprezintă un fenomen complex ce vizează întreagă viață economică, socială, politică și culturală de la nivelul unui teritoriu. Analizând necesitățile de dezoltare locală mai ales la nivel economic, necesitatea investiției într-o unitate medicală modernă a devenit o urgență la nivelul comunei. Pe termen mediu și lung construcția va avea un impact major în dezvoltarea economică socială a comunei Spulber, prin sporirea gradului de atractivitate pentru potențialii investitori, creșterea accesului la unități medicale/ sănătate în raport cu situația existentă, creșterea competitivității și dezvoltarea din punct de vedere social“, se arată în descrierea investiției.

Obiectivele acestei investiții sunt: creșterea accesului, calității și a atractivității sistemului medical din comună; creșterea atractivității comunei pentru populație; creșterea atractivității comunei pentru firmele care pot să-și deschidă sau să-și mute sediile în această comună.

Dispensarul din Spulber va fi construit pe o suprafață de teren de 2 mii de metri, va avea parter și etaj și va fi compus din: Sală de așteptare; Sală de tratamente; • 2 Cabinet medicale; Spațiu depozitare; Două săli de tratamente; Grup social pentru persoane cu handicap, grupuri sociale pentru bărbați și femei; Sală sterilizare; Vestia; Oficiu, Bucătărie; Baie, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here