GALERIE FOTO: Fotbal județean – Victoria Gugești a câștigat și Cupa României!

0
175
  • În finală, Victoria Gugești – CSM Adjud 1946 1-0 (0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

Formații:

Victoria Gugești: Gabi Ciobotaru – Mihăilă, Milea, Gurău, Liviu Dumitriu (60 Ciprian Dumitriu), Salaoru, Florin Ciobotaru (46 Hotoi), Stanciu – Mănăilă – Crăciun, Costin (113 Bratu). Rezerve neutilizate: Teodorescu, Dediu, Budeanu, Duca.

CSM Adjud 1946: Atomei – Trăistaru, Neagu, Istrate, Nistor – Andrei Cătălin Popa, Oltianu, Căldăraru, Diaconu (61 Gherasimescu) – Cristian (100 Moisă, 114 Alexă), Lupu. Rezerve neutilizate: Tuduriu, Voinescu, Alexandru Nicolae Popa, , Juncu.

Victoria Gugești a făcut dubla în acest an. După ce cu o săptămână mai devreme își adjudecaseră titlul de campioni în urma egalului de la Mircești, cu Inizio, sâmbătă, 11 iunie, pe Stadionul Milcovul, gugeștenii s-au impus cu 1-0 în fața adjudenilor de la CSM 1946 în finala Cupei României. Partida s-a terminat după prelungirile în care Victoria Gugești a marcat golul victoriei în minutul 116. Atunci, cu o încredere de sine care nu a lăsat loc de replică, puștiul Gurău a luat mingea și a bătut peste zid lovitura liberă de la 18 metri primită de gugeșteni, Atomei a respins în față iar experimentatul Ciprian Dumitriu a trimis cu un șut violent mingea în plasă pentru câștigarea Cupei!

A fost o partidă foarte disputată, cu Victoria având posesie superioară și mizând pe cartea atacului și CSM Adjud 1946, care a preferat o apărare densă și contrele, atunci când s-au invit ocaziile potrivite. Ambele echipe au folosit cele mai bune garnituri posibile reușind prestații peste nivelul celor anterioare. Dacă la gugeșteni era previzibilă îmbunătățirea nivelului de joc în perspectiva barajului pentru promovare, adjudenii au arătat că valoarea lor adevărată este cu mult peste cea presupusă de înfrângerile drastice de pe terenul propriu din recentele întâlniri cu CSC Dumbrăveni și Inizio Focșani.

Meciul a început, previzibil, cu campionii în atac și, în minutul 8, în urma unui corner la poarta lui Atomei, gugeștenii au șutat de mai multe ori din careu, dar mingea a întâlnit de fiecare dată un apărător adjudean și a fost respinsă. Replica CSM Adjud 1946 a venit în minutul 13, Căldăraru a bătut, dar prea lung în diagonală o lovitură liberă, fără a crea pericol în careul Victoriei. Au urmat acțiunile ofensive ale gugeștenilor la capătul cărora Costin a reluat mingea cu capul, dar pe lângă barele porții adversarilor, iar după lovitura liberă executată în minutul 23 de Liviu Dumitriu de la 18 metri, Atomei a respins în față, gugeștenii au tras de două ori la poartă, însă în aglomerația din careul adjudenilor nu a fost loc pentru gol! În minutul 24, CSM Adjud 1946 a beneficiat de două cornere care nu au produs nimic, pentru ca în minutul 25, Liviu Dumitriu să șuteze din unghi sub transversală de unde Atomei a respins spectaculos peste!

Primele 45 de minute au însemnat încercări ofensive ale Victoriei pe flancuri sau pe centru, fără ca scorul să poată fi deschis, deși se părea că golul este iminent!În minutul 55, Costin a câștigat mingea pe stânga, a centrat la 8 metri de unde, nemarcat, juniorul Hoțoi a reluat pe lângă stâlpul din dreapta lui Atomei. Faza avea să se repete un minut mai târziu când a centrat la 6 metri Stanciu, portarul Adjudului a reușit să devieze ușor mingea care se ducea la Hoțoi iar vârful Gugeștiului a lovit-o cu tibia și a ratat o a doua mare șansă de gol. A fost cinci minute mai târziu semifoarfeca lui Costin care l-a găsit pe Atomei la datorie. În minutul 61, la SCM Adjud 1946 a fost trimis în teren în locul lui Diaconu, juniorul de 18 ani Gherasimescu, mutare ce se va dovedi foarte inspirată, pentru că puștiul Adjudelul a destabilizat de mai multe ori apărarea Victoriei iar în primul minut al prelungirilor a provocat eliminarea lui Stanciu. Până atunci, în minutul 62 a centrat Hoțoi iar Ciprian Dumitriu doar cu Atomei în față a reluat mingea peste transversală.

După încă o acțiune a lui Costin oprită prin fault la marginea careului de 16 metri al adversarilor, adjudenii au mutat jocul în jumătatea Victoriei a cărei apărare condusă de Milea a rezistat fără probleme. Așa cum avea să o facă și în prelungirile în care campioana a evoluat în zece jucători. Mai mult, în minutul 101, Milea și-a adus aminte că a fost un vârf veritabil și a luat pe cont propriu o acțiune finalizată cu un șut bombă în transversală. Când părea că nici una dintre formații nu va marca și se va ajunge la lovituri de departajare, un fault la 18 metri de poarta lui Atomei a adus golul despre care am scris la începutul comentariului.

Până la urmă. jocul a făcut dreptate. A câștigat echipa care a arătat că are mult mai multe valențe ofensive decât oponenta! Victoria Gugești va reprezenta Vrancea în faza națională a Cupei României, dare după ce va juca barajul de promovare cu campioana Buzăului, Voința Limpeziș! Lovitura de începere a jocului a fost dată de fostul arbitru, inginerul Viorel Ciubuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here