Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

FOTO: Artistul Aurel Moldoveanu a premiat cel mai bun elev de la Școala Bordești

Artistul Aurel Moldoveanu, originar de la Bordești, a premiat la finele săptămânii trecute cel mai bun elev de clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială „Învățător Gheorghe Asănache” Bordești, a cărui media a fost 9,77. Este o tradiție ca la sfârșit de an școlar, Aurel Moldoveanu să premieze excelența cu un laptop de ultimă generație. Anul acesta, Alexi Ionuț Chiriac, cel mai bun elev din clasa a opta de la școala din localitate, a primit un laptop și o diplomă de excelență, aduse personal de artistul Aurel Moldoveanu, care a participat la momentul festiv de închiere a anului școlar.

Scăpați de blestemul pandemiei, copiii de la Bordești s-au bucurat nespus de mult deoarece anul acesta au participat la festivitatea de premiere a rezultatelor școlare pe terenul de fotbal, locul cel mai iubit de toți. Cu sufletul deschis și cu bucuria revederii locurilor unde a crescut și copilărit, Aurel Moldoveanu, așa cum ne-a obișnuit an de an, a venit să premieze excelența. O face de mulți ani, o face din inimă, o face pentru cei dragi ai lui, pentru bordeștenii lui rămași acasă în vatra satului strămoșesc, una plină de dor și frumuseți, dar și una legendară a istoriei noastre. Nu uită niciodată de unde a plecat, nu uită să salute atunci când de la volanul mașinii sale, lasă geamul în jos și ridică mâna la toți cei cunoscuți.

La școală, artistul le-a îmbrățișat pe toate cadrele didactice în frunte cu directorul școlii, profesoara Daniela Burducea, deoarece le stimează foarte mult și l-a salutat pe primarul localității Adrian Gavrilă, prezent și el la festivitate. Au schimbat impresii, au discutat despre viitor, dar și despre faptul că se vor revedea înainte de Crăciun, atunci când cu sacul plin, artistul vine cu cadouri la toți copiii din comună. La plecare, artistul Aurel Moldoveanu a transmis că este foarte bucuros și onorat că în Bordești cresc valori și de fiecare dată când vine în satul său natal se regăsește pe el însuși și se încarcă cu energie pozitivă care îi dă forța și emoția pe care o transmite ascultătorilor prin muzica sa. „Este un proiect pe care l-am început din 2012 și nimic nu mă poate opri să continui acest mare plan și vis al meu de a încerca să ofer o parte din ce mi-a oferit zona, această superbă localitate Bordești, localitatea mea natală. Este un fel de a arăta tuturor celor care muncesc că nu există muncă fără un rezultat pe măsură. Practic, e mai mult decât configurarea unei răsplate. Este de fapt o dorință a mea de a arăta celor care scot un rezultat bun că se merită. Nu poți să câștigi un lucru dacă nu începi. Faptul că ei știu că sunt în clasa a V-a, apoi a VI-a și că în doi sau trei ani ar putea să fie unul dintre cei care la capătul celor opt ani de studii să plece cu un premiu de excelență, s-ar putea în sinea lor pentru stimularea stimei de sine să îi facă să fie cei mai buni, dintre cei buni. Practic, vin la Bordești vara ca să mă întâlnesc cu super mega copii care dau totul pentru a studia. Mulți dintre ei din 2012 până acum, am înțeles că avem un medic, sunt vârfuri acolo unde au ajuns. Se pare că și momentul întâlnirii cu mine din iunie, cu premiul de excelență, i-a făcut de fapt să nu se oprească, să meargă mai departe. Este un click pe care ei l-au înțeles, nu este o țintă, dar dacă ele vin la pachet, o răsplată pentru efortul pe care l-au făcut, vor înțelege că atunci când te sacrifici, muncești, este imposibil să nu vină și rezultatele cele pe care tu le aștepți. Vă îmbrățișez cu drag scumpii mei bordeșteni!”, a spus Aurel Moldoveanu.

Directoarea unității de învățământ, profesoara Daniela Burducea i-a mulțumit artistului pentru premiul acordat și a precizat că indiferent de locul unde ar merge, atât în țară cât și în afara ei, se mândrește cu faptul că este bordeșteancă și totodată este mândră de oamenii care au plecat din comună dar niciodată nu și-au uitat rădăcinile. „Ca în fiecare an, timp de un deceniu, Aurel Moldoveanu premiază și în 2022 excelența la Bordești! Îi suntem recunoscători că nu a uitat niciodată de noile vlăstare ale satului natal și de faptul că viitorul se va clădi prin mâinile lor. Dorim să îi mulțumim în mod deosebit pentru frumoasa tradiție pe care a creat-o și să îl asigurăm că prin exemplul său, a promovat un izvor de ambiție și perseverență”, a spus Daniela Burducea.

Pe Aurel Moldoveanu l-am cunoscut cu mulți ani în urmă. Un artist modest, un om plin de energie, un iubitor cum rar îți e dat să vezi a meleagurilor natale, cu un talent desăvârșit, care a reușit în viață, cum chiar el o spune, prin muncă. Noi cei rămași la Bordești ne mândrim cu tine peste tot și spunem că noi suntem frații tăi mai mici rămași aici la Subcurbura Carpaților care ne încăpățânăm să ducem mai departe această localitate în ciuda faptului că satul românesc se stinge încet, încet din cauza depopulării masive. La noi ești mereu binevenit, deoarece la Bordești ești mereu la tine acasă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?