Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Un nou pas către înființarea Parcului Industrial de la Garoafa

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a semnat contractul pentru servicii de proiectare în vederea elaborării Planului Urbanistic Zonal (PUZ), a studiilor de specialitate și a Studiului de fezabilitate necesare obținerii titlului de Parc Industrial pentru parcul care va fi înființat în comuna Garoafa. Licitația a fost câștigată de SC Alma Consulting SRL, valoarea contractului fiind de 459.514 lei. „Atragerea investitorilor și dezvoltarea unui mediu de afaceri competitiv este o componentă foarte importantă pentru dezvoltarea acestui frumos județ. Înființarea unui parc industrial în județul Vrancea va contribui semnificativ la deschiderea zonei, crearea de noi locuri de muncă și, în final, la creșterea nivelului de trai al vrâncenilor”, a declarat Catalin Toma, președintele CJ Vrancea și inițiatorul acestui proiect.

Pentru realizarea acestui obiectiv, ofertantul declarat câştigător al procedurii de atribuire va realiza următoarele categorii de activităţi: Elaborare plan urbanistic zonal – PUZ; Elaborare studii de specialitate – studii de teren și alte studii specifice; Elaborare studiu de fezabilitate, inclusiv deviz general -Elaborare documentații pentru Avize de specialitate, Autorizații, Acorduri, conform prevederilor CU (atât pentru SF cât și pentru PUZ); Asistență tehnică din partea proiectantului că membru al echipei beneficiarului în vederea susținerii în față avizatorilor a documentațiilor pentru avize/acorduri/autorizații precum și pe perioada desfășurării procedurilor de achiziție publică pentru etapele următoare de proiectare.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a declarat că investiția de tip Parc Industrial este menită să întărească diversitatea sectorului economic și utilizarea eficientă a terenurilor din zona în care este planificată această investiție. Finanțarea ar urma să fie realizată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?