Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Curge din nou apă caldă. ENET a plătit facturile către furnizorul de gaze

Primăria Municipiului Focșani a anunțat că a fost reluată furnizarea de gaze naturale către ENET, iar la robinetele focșănenilor va curge din nou apă caldă. „Începând de astăzi s-a început furnizarea gazelor naturale către ENET! În curând instalația va ajunge în parametri necesari să furnizăm apă caldă! Să avem cu toții un week-end așa cum ne dorim”, a anunțat, joi, primarul Cristi Misăilă.

Apa caldă fusese întreruptă în Focșani începând din data de 8 mai, ca urmare a faptului că furnizorii de gaz sistaseră livrarea către producătorul focșănean de energie termică, situație cauzată de acumularea unei datorii a ENET către furnizor, de aproximativ 5,5 milioane lei.

Primarul Focșaniului a arătat că ENET a reușit să achite integral datoria către furnizorul de gaze, beneficiind și de o rambursare de TVA. În ceea ce privește amenda pentru certificatele verzi, aceasta va fi contestată în instanță și, în funcție de hotărârea magistraților, va fi luată o decizie. Primarul Cristi Misăilă a afirmat că focșănenii racordați la ENET nu trebuie să fie îngrijorați pentru furnizarea de energie termică în municipiu. Edilul a arătat că municipalitatea are soluții chiar și pentru situația în care se va ajunge la falimentul producătorului de energie termică. Nu vreau să fie îngrijorați focșănenii. Avem soluții, administratorul judiciar lucrează la planul de reorganizare pentru că acesta este următorul pas într-un proces de insolvență. Dacă planul va fi aprobat de adunarea creditorilor, se va urmări să fie dus la îndeplinire acest plan. Dacă se va cere falimentul, avem deja câteva soluții dar le vom prezenta la momentul în care vor fi aprobate. Săptămâna viitoare vom avea un proiect de hotărâre prin care să alocăm bani pentru un studiu de oportunitate cu privire la modalitatea de gestiune a acestui serviciu”, a afirmat primarul Cristi Misăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?