Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Acuzaţii între rudele unui pacient şi cadre medicale de la Spitalul Judeţean Focşani

Fiica unui pacient internat la începutul săptămânii în secţia de Pneumologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” Focşani aduce acuzații grave la adresa unității medicale printr-o postare pe pagina ei de Facebook. În postare, femeia povestește că tatăl ei a ajuns la spital „cu probleme respiratorii și oxigen scăzut”, și după ce a fost internat pe secție „i s-a luat telefonul”, au încercat „să-l lege de mâini și de picioare”, și, pentru că s-a opus, „asistentele au chemat jandarmii care l-au trântit la pământ, au dat cu picioarele în el și i-au pus cătușe”. Postarea este însoțită și de câteva fotografii în care familia arată vânătăile de pe corpul bărbatului.

Iată postarea: Nici nu știu de unde să încep… Luni dimineață, tatăl meu a fost luat cu ambulanta și dus la urgență la Spitalul județean Sf. Pantelimon Focșani cu probleme respiratorii și oxigen scăzut… De acolo a fost internat pe secția Pneumologie unde i s-a luat telefonul, au vrut sa îl lege de mâini și de picioare la care el a reacționat zicând că vrea să sune poliția… Asistentele au chemat jandarmii care l-au trântit la pământ, au dat cu picioarele în el și i-au pus cătușe… În tot acest timp nu am fost contactați de nimeni… Noi am încercat să-l sunăm până a doua zi dimineața fără nici un răspuns… Am fost nevoiți să sunăm la spital…. De acolo ni s-a spus că nu mai este la Pneumologie ci la terapie intensivă…. Nici acolo nu am putut vorbi cu el că era sedat și păzit ca la închisoare… Astăzi (09.06.2022)a fost externat cu aceeași problema de oxigen scăzut și pe deasupra cu durere de șold (abia se ridică), cu durere la un braț și o frumusețe de vânătaie pe burtă…. Asa sunt tratați oamenii în spitalele din România în anul 2022….Mai bine morì acasă de boala pe care o ai decât să te mai chinuie și alții mai rău ca pe animale…Rușine să le fie și Dumnezeu să-i ajute după inima pe care o au..!.

„Cercetări în cadrul unui dosar penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe”

Potrivit surselor din cadrul spitalului, se pare că bărbatul ar fi încercat să sugrume o asistentă în urma unui episod de delir. Asistenta a mers la Serviciul de Medicină Legală pentru a obține un certificat medico-legal, iar reprezendații spitalului vor face sesizare la poliție astfel încât oamenii legii să stabilească ce s-a întâmplat în secție. 

La data de 06 iunie a.c., ora 18.44, Poliția  Municipiului Focșani a fost sesizată de către un cadru medical al unei secții de la Spitalul Județean Vrancea cu privire la faptul că un pacient este agresiv. Polițiștii ajunși la fața locului au identificat un bărbat de 65 de ani, care fusese imobilizat de către cadrele medicale, cu sprijinul a doi polițiști aflați în aproprierea secției, după ce ar fi devenit agresiv. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că în jurul orei 18.30, pacientul a început să fie agitat după care s-a ridicat din patul său și a mers în alt salon cu intenția de a sări pe fereastra încăperii situată la etajul 1. În continuare, una dintre asistente, cu sprijinul mai multor cadre medicale, au reușit să împiedice bărbatul să se arunce în gol. Cadrul medical ar fi suferit excoriații la nivelul feței și gâtului, leziuni ce ar fi fost provocate de către pacient, care s-ar fi manifestat agresiv față de cei care au intervenit. În prezent, la nivelul Poliției Municipiului Focșani a fost înregistrată o plângere a unui cadru medical, iar cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal”, au transmis poliţiştii vrânceni.

 

Iată ce spun reprezentanţii Spitalului Judeţean:

Urmare a postării din mediu on-line a dnei (…), în care ne sunt aduse acuze grave cu privire la îngrijirile acordate tatălui dumneaei în Sectia Pneumologie, venim cu următoarele clarificări: pacientul a fost internat în sectia Pneumologie, în data de 6.06.2022 prin UPU. La prezentarea în UPU, pacientul avea insuficiență respiratorie manifestă, era somnolent și coopera cu dificultate. În cursul serii, pacientul a devenit brusc agitat, necooperant, violent si a agresat asistenta de salon, căreia i-a cauzat leziuni traumatice în zona fetei si a gâtului, iar apoi a încercat să se sinucidă, încercând să sară de la una dintre ferestrele secției. S-a sunat la 112 (apelul a rămas înregistrat) și în urma intervenției echipajului de poliție, a medicului psihiatru de gardă și a personalului medical, care au încercat în repetate rânduri să convingă pacientul să nu plonjeze în gol, s-a reușit imobilizarea, contenționarea și sedarea acestuia; pentru a nu pune în pericol viața pacientului și a personalului medical, s-a decis mutarea acestuia cu un echipaj SMURD în sectia ATI, pentru supraveghere si continuarea îngrijirilor medicale; după ameliorarea stării de sănătate a pacientului, acesta a fost externat în 09.06.2022 cu recomandare de oxigenoterapie la domiciliu si s-a oferit transport asistat prin serviciul judetean de ambulanță, însă familia a insistat pentru transport prin mijloace proprii; asistenta medicală agresată a avut nevoie de îngrijiri medicale și se resimte psihic și fizic din cauza traumei suferite. Serviciul de Medicină Legală Vrancea i-a eliberat certificat medico-legal. Spitalul Județean de Urgență Sf Pantelimon Focsani va depune plângere penală împotriva pacientului agresiv!!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?