Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

FOTO: Concursul „Sănătate prin educaţie”, găzduit de Şcoala „Duiliu Zamfirescu” din Focşani

Şcoala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” din Focşani, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Județean Vrancea, a organizat faza judeţeană a concursului „Sănătate prin educaţie”, ajuns la cea de-a treia ediție. Conform datelor furnizate de profesoara Adriana Călin, coordonatorul proiectului, și profesoara Pompilia Bărbosu, consilier educativ, acest concurs are ca scop dezvoltarea şi promovarea creativităţii elevilor din învăţământul gimnazial, prin oferirea unei alternative de receptare a informaţiei şi a problemelor de sănătate cu care oamenii se confruntă din cauza ritmului de viaţă alert.

În concurs s-au înscris mai multe unităţi şcolare din judeţ, la cele două secţiuni: secţiunea I – limbă şi comunicare pentru lucrări de tip eseu şi scenete sau joc de rol cu tema ,,Îmi pasă de mine şi de cei din jurul meu!” şi secțiunea II – creaţie cu aceeași temă pentru lucrări de tip colaj, afiș, poster sau lucrări plastice de tip desen, grafică sau pictură. Printre obiectivele concursului s-au numărat încurajarea şi atragerea elevilor din cadrul unităţilor şcolare din judeţul Vrancea în activităţi curriculare şi extracurriculare atractive şi cu teme de actualitate, precum şi stimularea creativităţii elevilor şi mărirea spiritului competitiv pe teme de sănătate. Elevii de la diferite unități școlare din județ s-au întrecut în creativitate şi talent, demonstrând un interes sporit pentru o dezvoltarea armonioasă pe toate planurile: fizic, psihic, emoţional, social şi comportamental.

Prin implicarea lor directă în realizarea unor eseuri, scenete, desene sau colaje, elevii au contribuit la conştientizarea unor virtuţi privind sănătatea, dar şi la dobândirea unei atitudini pozitive privind adoptarea stilului de viaţă sănătos. Echipa proiectului felicită pe toţi participanţii acestei ediţii şi speră ca pentru ediţiile viitoare ale acestui concurs tot mai mulţi elevi şi dascăli să se implice în astfel de activităţi educative şi să transmită propriul lor mesaj pentru promovarea sănătăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?