Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

„Cocoficuri pentru minți jucăușe” – lansare de carte la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea vă invită miercuri, 8 iunie, ora 17.00, la evenimentul de lansare a volumului „Cocoficuri pentru minți jucăușe”, al autoarei Anda Toma, apărut în acest an la Editura Creator . Anda Toma este ilustratoare, traducătoare de cărți, grafician cu experiență, iar acesta este volumul de debut prin care autoarea pășește cu dreptul în lumea scriitorilor. Sub forma eseurilor sau a graficii, volumul însumează idei personale, directe și sincere, relaxate, dar profunde, tratate prin prisma originalității și a personalității autoarei și atinge teme diverse ca societatea, timpul și materia, lumea media, informația sub toate tipurile ei, psihologie sau educație. Evenimentul va fi prezentat de d-na Oana-Raluca Boian, manager al Bibliotecii Județene Vrancea, d-ra bibl. dr. Teodora Fîntînaru, coordonatoarea Secției „Carte Veche și Colecții Speciale” din cadrul Bibliotecii Județene Vrancea, alături de d-nul dr. Valentin Muscă, director al Muzeului Vrancei.

Va fi un eveniment cu atât mai interesant, cu cât autoarea noastră se autocaracterizează astfel: „Deși o parte din lucrurile învățate la facultate îmi sunt de folos în lucrările pe care le realizez, în domeniul artistic sunt, de fapt, o autodidactă. Nu știu dacă există categoria de „experimentatori artistici”, dar aș putea iniția un asemenea grup. Îmi petrec timpul încercând diferite domenii ale artei: pictură, bricolaj, decorațiuni, grafică, mozaic. Ramurile artistice pe care le-am folosit cel mai mult, ar fi pictura digitală, în speță realizarea de caricaturi și ilustrație de carte pentru copii.” – Anda Toma.

Absolventă a Facultății de Arhitectură și Urbanism, autoarea nu este la prima încercare literară, începând cu 2008, a publicat în reviste de cultură vrâncene precum „Oglinda Literară”, „Salonul Literar”, „Pro Saeculum” sau „Negru pe Alb”.

În calitate sa de traducătoare a obținut în 2003, respectiv 2005, premiile I și III la „Concursul Național MIHAI EMINESCU” București, la secțiunea TRADUCERI-FRANCEZĂ.

Activitatea sa literară a fost recompensată cu Premiul I în cadrul Concursului de Proză Scurtă „Desculț prin Cetate”, noiembrie 2012, Diploma de Excelență pentru proză scurtă, acordată în cadrul Festivalul Literar „Toamna Odobeșteană”, octombrie 2008, Premiul III pentru participarea la Concursul Național de literatură „Varlaam”, octombrie 2008, Premiul II pentru participarea la „Concursul Național de Eseuri pe tema Valori Românești – Valori Europene”, iunie 2007.

În calitate de ilustrator și grafician, din 2006 și până în prezent, și-a pus semnătura pe numeroase cărți și reviste pentru copii și adulți, din întreaga tară. Din 2014, se bucură de o frumoasă colaborare și a ilustrat cărțile de povești ale scriitoarei Irene Postolache, a colaborat în calitate de ilustrator, cu autori și numeroase edituri ca Editura Junimea, Editura Sinteze, Editura Libris, Editura Creator, Editura Eikon, Editura ERC – PRESS, Editura ANA, Editura Terra și Editura OG GROUP, Italia. Vă așteptăm la Sediul Central al Bibliotecii Județene Vrancea miercuri, 8 iunie, ora 17.00 la evenimentul de lansare a volumului „Cocoficuri pentru minți jucăușe”, al autoarei Anda Toma.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?