Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

VIDEO și GALERIE FOTO: Concurs de „Dans Modern și Majorete” și „Fitness în școală”, la Sala Polivalentă din Focșani

Vineri, la Sala Polivalentă din Focșani a avut loc etapa județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS) „Dans Modern și Majorete” (ediția a 14-a) și „Fitness în școală” ediția a 13-a, ciclul primar, gimnazial și liceal, la care au participat echipe de dans și majorete din cadrul mai multor școli și licee din Vrancea. Pe primul loc, la majorete, s-a clasat echipa de la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret‟ (CNPSH) Focșani, iar pe locul al II-lea echipa de la Colegiul Național „Al. I. Cuza‟ (CNAIC) Focșani.

Anul acesta, comisia de specialitate a fost formată din: prof . Ioana Paizan de la CNPSH Focșani în calitate de președinte al comisiei; prof. Oana Ioan de la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani, secretar; prof. Carmen Smeu de la Școala Gimnazială „Adrian Păunescu” Focșani, membru și prof. Carmen Grosu Colegiul Național „Unirea” Focșani (CNU), membru.

Această competiție reprezintă o modalitate de promovare și încurajare a sportului școlar și sub această formă, completând programa de Educație Fizică și Sport. Vreau să felicit toate unitățile de învățământ participante care doresc să demonstreze că educația are ca scop dezvoltarea la nivel fizic, psihic și emoțional. Le mulțumesc tuturor elevilor, doamnelor profesoare, membrilor juriului și tuturor celor implicați”, a precizat prof. Ioana Paizan.

Bucurie la superlativ

Cu toate că cele două echipe din cadrul Școlii Gimnaziale „Adrian Păunescu” Focșani au participat pentru prima dată la ONSS, prof. Carmen Smeu a spus că „a fost o competiție frumoasă, bine organizată, cu foarte mulți copii buni, talentați și bine pregătiți. Am participat cu două echipe de majorete, la primar și gimnaziu. Locul I la primar a fost obținut de o echipă formată din 13 fete mici, talentate și muncitoare, iar locul I la gimnaziu a fost obținut de o echipă formată din 9 fete talentate și muncitoare. Personal, sunt foarte mulțumită de participare, de prestația fetelor și de oamenii care ne-au susținut și au crezut în noi. «Suntem o echipă», echipa câștigătoare! Fetele au dat dovadă de perseverență și seriozitate, calități care au adus atât succesul echipei, cât și al fiecăreia în parte pentru că o echipă este formată din mai multe persoane, din mai multe puncte de vedere, și mai multe personalități puternice, iar asta este definiția unei echipe perfecte, ceea ce noi ca școală ne-am dorit-o”.

Iată rezultatele obținute în acest an la Olimpiada Națională a Sportului Școlar (ONSS):

La ciclul primar – „Majorete‟, locul I a fost obținut de Școala Gimnazială „Adrian Păunescu” Focșani, Locul al II-lea a revenit Liceului Tehnologic „Al. I Cuza” Panciu, iar locul al III-lea a fost obținut de Școala Gimnazială Suraia.

La ciclul gimnazial – „Majorete‟, clasamentul a fost următorul: Locul I a revenit echipei de la Școala Gimnazială „Adrian Păunescu” Focșani, locul al II-lea, Școlii Gimnaziale „Ion Basgan” Focșani și locul al III-lea, Școlii Gimnaziale „Duiliu Zamfirescu” Focșani.

La „Dans Modern‟, echipa CNU s-a clasat pe locul I, iar la „Fitness în școală‟, locul I a fost obținut de Școala Gimnazială Suraia.

La „Dans Popular‟, locul I a fost obținut de Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani.

La ciclul liceal, la categoria „Dans popular‟, locul I a fost obținut de CNPSH. La „Majorete‟, locul I a fost obținut tot de CNPSH, locul al II-lea de CNAIC, iar pe locul al III-lea s-au clasat CNU și Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu. La „Dans Modern‟, locul I a fost obținut de echipa 1 a CNPSH, locul al II-lea de echipa 2 a CNPSH, locul al III-lea de echipa 1 a CNU și locul al IV-lea de echipa 2 a CNU. La „Fitness în școală‟, locul I a fost obținut de Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu.

Școala nr. 10 Focșani, la gimnaziu a obținut locul al III-lea la secțiunea «Majorete cu pompon» și locul I la «Dans popular». Liceul Teoretic «Ioan Slavici» Panciu s-a poziționat pe locul al III-lea la «Majorete cu pompon» și pe primul loc la «Fitness in școală», iar «Pinky Joy Panciu» (6-8 ani), a obținut locul al II-lea la «Majorete cu pompon». Mesajul meu pentru fete este să concureze în primul rând cu ele, nu cu adversarul. Dacă tu, cea de azi, ești mai bună decât cea de ieri, atunci deja poți să te consideri câștigătoare. Trebuie să concurezi în primul rând cu tine, cu cele mai înalte standarde ale tale, pentru că doar atunci când îți atingi propriile limite, te simți cu adevărat fericit”, a precizat prof. Oana Ioan.

Mândră de prestația echipei Colegiului Național „Al. I. Cuza” Focșani, prof. Gabriela Obodariu a spus că evenimentul organizat vineri la Sala Polivalentă a fost unul de calitate, „echipele, de la cei mici la trupele de liceu, reușind să strângă aplauze și ovații de la spectatorii prezenți, mulți dintre ei membri ai galeriilor concurenților. Un flash mob cu toți concurenții, la finalul concursului, a ridicat la propriu sala în picioare. Majoretele de la «Cuza», pasionate și implicate, au reușit să convingă juriul că merită locul al II-lea, situându-se după echipa de majorete a Colegiului Național Pedagogic «Spiru Haret» Focșani, dar devansând echipele situate pe locul al III-lea, Colegiul Național «Unirea» Focșani și Liceul Teoretic «Ioan Slavici» Panciu. La final, toți participanții au rămas cu bucuria participării la un eveniment așteptat în fiecare an școlar. Felicitări organizatorilor, felicitări participanților!”.

Felicitări tuturor echipelor participante și din partea Monitorului de Vrancea!

Sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?