Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

VIDEO și GALERIE FOTO: Nereju. Eroii neamului, comemorați de locuitorii comunei

Ziua de Înălţare şi Ziua Eroilor au fost sărbătorite ieri de autoritățile locale și locuitorii comunei Nereju, manifesările având loc la Monumentul Eroilor din localitate. Manifesările au început cu intonarea imnului național și au continuat cu o slujbă religioasă oficiată de preoții din comună.

„Eroii poporului nostru, cunoscuți și necunoscuți, însă știuți de Dumnezeu, nu sunt decât personalități care au pus interesele comunității sau ale națiunii mai presus decât interesele proprii. Astfel, prin acțiunile întreprinse în situațiile istorice dificile pe care le-a traversat poporul nostru în trăirea sa milenară, au contribuit la continuitatea noastră că nație. Astăzi, suntem datori și onorați, în același timp, să îi omagiem pe cei care s-au dovedit a fi cei mai bravi apărători ai neamului românesc și ai interesului național, pentru care au adus jertfă propriilor vieți pe plan național și internațional. Actele lor de eroism sunt consemnate nu numai de istoria noastră, dar sunt repere și în istoria universală. Tăria de caracter, determinarea, hotărârea și dragostea cu care au slujit cauza românească, ne obligă să păstrăm și să permanentizăm valorile patrimoniului național pe care ei l-au salvat prin luptă, trudă și sânge“, a precizat primarul comunei Nereju, Toader Gemănaș, prezent la manifestări.

Acesta le-a cerut celor prezenți să nu uite niciodată faptele de vitejie și patriotismul dovedit de înaintașii lor din comuna Nereju. Acesta a adus în discuție și războiul din Ucraina care are loc la garnițele țării noastre și care poate afecta toată Europa, dacă nu chiar toată planeta. „Să nu uităm de eroii noștri, din localitatea Nereju, care s-au jertfit pentru libertatea și demnitatea poporului român. Ultimul erou și totodată veteran de război a trecut în cele veșnice în ianuarie 2021, acesta fiind domnul Năstăsie Rotaru, fapt ce ne-a trezit pentru un moment din adormirea noastră. Nu pot să nu-mi arăt tristețea față de situația conflictuală de război din aproprierea granițelor României, situație gravă în care se află țara vecină, Ucraina, atacată fără vreun motiv, de Rusia“, a mai spus primarul Toader Gemănaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?