Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: În sfârșit, eroii primesc ceea ce merită

Eroii neamului românesc au fost omagiați, joi, în cadrul manifestărilor organizate de autoritățile locale. La Focșani, manifestările au avut loc la Mausoleul Eroilor din Cartierul Sud. A fost organizat un scurt ceremonial militar și religios, urmat de depunerea de coroane și defilarea militarilor din Garnizoana Focșani. La final a avut loc un scurt moment artistic cu artiștii Ansamblului Folcloric Profesionist „Țara Vrancei”. Ziua Eroilor este celebrată de Ziua Înălţării Domnului, sărbătoarea creştină care marchează Înălţarea la cer a Domnului Iisus Hristos, la 40 de zile după Înviere.

Prefectul Nicușor Halici a menționat că nu este întâmplător ca Ziua Înălțării să fie și ziua comemorării eroilor neamului, cei care și-au dat viața pentru ca România să fie un stat suveran, independent. „Astăzi este un moment înălțător și spiritual, dar și moral. Străbunii noștri au pus binele celorlați înaintea propriei vieți și cu sânge și limbă de moarte ne-au lăsat această moștenire. Trebuie să fim pe de o parte mândri, dar în același timp responsabili de moștenirea pe care o avem și mai ales trebuie să nu ne pierdem niciun moment voința și determinarea de a ține acest popor unit și de a-l da mai departe urmașilor noștri!“, a spus prefectul Nicușor Halici.

În mesajul său, vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel Cel-Mare a menționat cele patru mausolee care fac din Vrancea un județ unic în România datorită acestui patrimoniu încărcat de istorie. „În această zi, mai mult ca oricând, vă îndemn să privim cu respect către trecut și să prețuim memoria celor care au făurit poporul român și au protejat cu prețul vieții lor granițele patriei. Prin jertfa lor noi existăm astăzi ca popor liber și independent”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean.

În cadrul mesajului său, primarul Cristi Valentin Misăilă a arătat că Ziua Eroilor coincide, nu întâmplător, cu Sfânta Sărbătoare a Înălțării Domnului pentru că, așa cum eroii neamului nostru s-au jertfit pentru România de astăzi, așa și Domnul Iisus Hristos s-a jertfit pentru sfânta credință strămoșească!”. Ne înclinăm în fața memoriei celor care, pentru un viitor mai bun, au avut curajul faptelor lor de vitejie care i-au motivat și pe alții, precum și toate generațiile următoare. Slavă eternă Lor, Eroilor și Dumnezeu să îi odihnească în pace!Recunoștință Eternă!”, a transmis primarul municipiului, Cristi Misăilă.

Ulterior, prefectul Nicușor Halici și vicepreședintele CJ, Ionel Cel-Mare, au participat la Panciu, la manifestările organizate de autoritățile locale cu prilejul Zilei Eroilor. „Eroii care și-au apărat țara cu sacrificiul suprem nu știu că sunt eroi. Poate nici nu s-au gândit! Atunci când au plecat de lângă mame, soții sau chiar copii au făcut-o pentru că aveau de apărat un neam, o glie, o credință. Li se cuvinte astăzi Slavă și Înălțare! Fiți binecuvântați acolo Sus!”, a transmis prefectul Halici.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma a scris: „În Sfânta zi a Înălțării Domnului, la Mausoleul Eroilor din Focșani și la Monumentul Eroilor din orașul Panciu au fost comemorați eroii români de pretutindeni și din toate timpurile! De-a lungul veacurilor, sute de mii de ostași români au luptat pentru țară și pentru acest pământ sfânt. Lor le datorăm România de astăzi și de aceea nu trebuie să-i uităm vreodată! Recunoștință veșnică eroilor neamului românesc!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?