Ceremonie pentru pomenirea eroilor neamului, la Adjud

0
475

Tu, cititorule, să nu uiți că ești român și că prin sângele tău curge sângele unor viteji eroi!”

Joi, 2 iunie, la Monumentul Eroilor Neamului din Cimitirul Municipal Adjud a avut loc un serviciu religios întru pomenirea celor căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului. A urmat, apoi, ceremonia depunerii de coroane de către oficilitățile locale, reprezentanții Poliției Municipiului Adjud, Secției 3 Jandarmi și ai Secției de Pompieri Adjud, precum și cei ai unităților de învățământ și ale altor instituțiilor locale. Au mai depus coroane de flori Asociația Veteranilor de Război Vrancea, Asociația Revoluționarilor din Municipiul Adjud, SOMACO, Vrancart SA, UPM Adjud și Apoterm.

La finalul ceremoniei, domnul Florin Nechifor – primarul municipiului Adjud, însoțit de părintele Gheorghiță Olar, de dl. Daniel Valentin Dănilă – comisar șef în cadrul Poliției Municipiului Adjud, dl. Trișcaș Valentin – lt col în cadrul Secției 3 Jandarmi Adjud și dl Daniel Manole – căpitan în cadrul Secției de Pompieri Adjud, l-au vizitat pe dl Neculaie Moisă, veteran de război, cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 102 ani.

Bravului ostaș i-au fost adresate cuvinte de recunoștință și apreciere față de contribuția adusă la eliberarea teritoriului românesc și independența statului român!

Îi mulțumim stimatului domn Moisă pentru devotamentul, perseverența și spiritul de sacrificiu de care a dat dovadă pe câmpul de luptă! Suntem recunoscători pentru curajul și dârzenia cu care, alături de camarazii săi, a luptat pentru ca noi – astăzi – să trăim în libertate în glia noastră străbună!

Alături de reprezentanții Secției Pompieri Adjud, primarul municipiului a mai participat la o slujbă de pomenire a celui care a fost Florin-Liviu Tăbăcaru.

După încheierea Maratonului Siretului – dedicat Zilei Eroilor Neamului, a fost dat startul Maratonului Popular, care s-a desfășurat în Parcul Municipal (Lahovary) și la care au participat elevi ai școlilor din oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here