Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Vinurile produse la Crama Gîrboiu – patru medalii la Concours Mondial de Bruxelles

Crama Gîrboiu este producătorul vrâncean de vinuri cu cele mai multe medalii la cel mai faimos concurs internațional dedicat vinului, Concours Mondial de Bruxelles.

Începând cu acest an, concursul este organizat în patru sesiuni diferite, respectiv, în perioade și locații diferite. Sesiunea pentru vinuri roze a avut loc la Valladolid, iar cea dedicată vinurilor albe și roșii a fost organizată în Calabria. În competiția din Italia au fost înscrise peste 7300 de vinuri de la producători din 40 de țări de pe șase continente. Crama Gîrboiu a obținut o medalie de aur pentru Constantin Premium Red Blend 2017 și două medalii de argint pentru Bacanta Merlot Barrique 2017 și Bacanta Syrah Barrique 2018. Medalie de argint a obținut și Primul 2019, un vin produs și îmbuteliat la Crama Gîrboiu, care este realizat în proiectul Desprevin.ro dedicat celor mai bune crame din România. Primul este „un vin itinerant ce în fiecare an va fi făcut cu crama care ne-a impresionat cel mai tare, un cupaj unic și irepetabil ca orice experiență care contează cu adevărat”. Compania Beciul Domnesc a obținut o medalie de aur pentru Rose Verite Cabernet Sauvignon și o medalie de argint pentru Sceptrus Cabernet Sauvignon – Fetească Neagră – Merlot. De asemenea, o medalie de argint a obținut Domeniile Panciu pentru Gran Riserva Cabernet Sauvignon 2016.

„Încă de la înființarea Cramei Gîrboiu am avut de a face cu două premise: Șarba nu are potențial și Vrancea nu poate produce vinuri roșii. Când ai un terroir de excepție, struguri sănătoși, tehnologie de ultimă generație și oameni dedicați…ce îți poate sta în cale? Am reușit în decursul a peste 10 ani să demonstrăm că vinul obținut din Șarbă are un potențial extraordinar, un vin special care a obținut distincții la cele mai importante concursuri de profil. A doua provocare au fost vinul roșu și bunul renume al zonei Cotești. Concours Mondial este un început pentru noi și un impuls să muncim mai mult, să obținem vinuri mai bune și mai premiate”, se arată într-un comunicat al Cramei Gîrboiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?