Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

VIDEO! CUP anunță finalizarea contractului de lucrări Rețele de apă și canalizare în Panciu, Mărășești și Străoane

Locuitorii din Panciu, Mărășești și comuna Străoane beneficiază de servicii de alimentare cu apă și canalizare la standarde europene, în urma lucrărilor de înființare și extindere a acestor rețele. Compania de Utilități Publice a anunțat finalizarea Contractului de lucrări CL – 06 Rețele de apă și canalizare – Gruparea Panciu și Mărășești. Acesta face parte din Proiectul Regional extinderea și modernizarea sistemului de apă și canalizare în județul Vrancea, etapa a II-a, derulat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014 – 2020.

Contractul a fost semnat pe 9 august 2018. Valoarea contractului a fost de 27377489 lei, fiind derulat de PORR Construct București. În cadrul acestui contract au fost realizate lucrări la sistemele de alimentare cu apă și canalizare din orașele Panciu, Mărășești și comuna Străoane. La Panciu au fost realizate lucrări la sistemul de alimentare cu apă, respectiv: reabilitări la reţeaua de apă pe o lungime de 5468 metri și extinderea rețelelor de apă cu 4733 metri. La sistemul de canalizare au fost realizate lucrări de extindere a rețelei cu 2814 metri. La Mărășești au fost realizate lucrări la sistemul de alimentare cu apă pe o lungime de 1960 metri iar la sistemul de canalizare a fost reabilitată rețeaua pe o lungime de 1267 metri și a fost extinsă rețeaua de canalizare cu 1307 metri. La Străoane, au fost realizate rețele de canalizare cu o lungime de 12979 metri, o stație de pompare apă uzată și 265 metri conducte refulare.

Directorul CUP SA, Gheorghe Vasilescu, a explicat că, prin această investiție, a fost înființat serviciul de canalizare în comuna Străoane. Practic a fost creat scheletul rețelei de canalizare care permite preluarea apelor uzate din întreaga localitate și permite completarea rețelei prin proiectele viitoare. „Programul POIM a permis înființarea sistemelor de canalizare în zona rurală și extinderi de rețele în zona urbană, la Panciu, Mărășești”, a explicat directorul CUP, Gheorghe Vasilescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?