Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO: Fotbal: CSM Focșani 2007 – Dante Botoșani 0-0! Un egal care nu rezolvă nimic

Formații

CSM Focșani 2007: Lazăr – Juncănaru, Panaite, Bratu, Negoiță – Strătilă (46 Manu), Săpunaru, Dascălu (Stoica), Taciuc (61 Pasăre)  – Rogoveanu (61 Lemac) – Băciuț (84 Dobrescu). 

Dante Botoșani: Ailenei – Dumitraș, Moescu, Pintilei,Drugă – Codău, Asofiei, Constantiniu, Aeroaiei – Corban, Zaharia. Rezerve: Zvoronciuc, Buțerchi, Căinari, Ciobanu, Dănilă, Dărîngă, Gorovei, Popovici, Șahru.

CSM Focșani a remizat miercuri, scor 0-0, cu Dante Botoșani în turul semifinalei barajului pentru promovarea în Liga a II-a. A fost o partidă foarte disputată, dar lipsită de mari ocazii de gol. În primele zece minute, de tatonare, a fost de reținut doar cornerul obținut de oaspeți. Au urmat două situații din care gazdele puteau să scoată mai mult decât nimic: în minutul 15, la o minge trimisă lung spre careul său, Ailenei a ieșit greșit, mingea a ajuns pe sus la Strătilă, prins în poziție statică și lovitura de cap care a urmat a fost lipsită de forță iar în minutul 19 Săpunaru a pătruns pe stânga în careu, a rămas nemarcat și în locul unei centrări a întors mingea spre Taciuc, în zona aglomerată. În minutul 27, Bratu a faultat aproape de corner pe stânga, după lovitura liberă obținută și bătută de bucovineni a urmat o altă lovitură liberă de dincolo de limita careului, dar din dreapta. Fără vreun folos pentru oaspeți pentru că Lazăr a ieșit și a prin cu siguranță mingea centrată în careul mic. Faza care putea să aducă pe CSM 2007 în avantaj s-a petrecut în minutul 30, când mingea trimisă din lovitură de colț de gazde a ajuns la 20 de metri, a fost reluată tare spre poartă de Săpunaru și a fost deviată cu mâna în careu de un Asofiei. Penalty indubitabil! A bătut Rogoveanu, dar nu tare ca la antrenamente, ci anemic și previzibil și portarul Ailenei a respins fără probleme! Ultima fază notabilă a primei reprize a fost în minutul 45, când Negoiță a șutat de la 25 de metri, puternic, dar peste transversală. 

La pauză Marius Bratu a schimbat, au intrat Manu și Stoica. În minutul 46, Manu a reluat mingea spre poartă dar fără forță, în minutul 47, Băciuț a avut o execuție de vârf deviind de la 10 metri spre poartă o minge pe care a prins-o Ailenei. În minutul 57 focșănenii au beneficiat de o lovitură liberă de la 22 de metri pe care au bătut-o în zid, așa cum aveau să facă și în minutul 77, risipind două bune șanse de gol. La poarta CSM 2007, Lazăr a avut două intervenții foarte bune în minutul 59 când a respins mingea venită din corner și în minutul 63, ca și la șutul lui Drugă pătruns impetuos în careu. Cea mai bună situație de gol a focșănenilor în repriza a doua a fost cea din minutul 67: Stoica a driblat pe stânga, a centrat iar Lemac a reluat din careu, dar Ailenei a găsit reflexul cu care să respingă peste transversală. 

Meciul s-a încheiat cu un egal care nu rezolvă nimic. Oaspeții au venit să scoată o remiză pe care au și obținut-o după ce au scăpat de cea mai periculoasă situație de gol a gazdelor, lovitura de pedeapsă ratată de Rogoveanu în minutul 30. Pentru calificarea în finală, s-ar putea să nu le ajungă, însă egalul de la Milcovul pentru că focșănenii au forța să bată în deplasarea de sâmbătă, pe sinteticul de la Bucecea! Condiția este să scape de tracul cu care au jucat acasă!

Partida de miercuri, de pe Milcovul a avut ingredientele unui spectacol fotbalistic de marcă: echipele au intrat în teren însoțite de juniori, la meci au asistat președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, vicepreședintele Ionel Cel Mare, primarul Cristi Valentin Misăilă. Iar la terminarea jocului, ca la meciurile de altădată, ieșirea mașinilor spre bulevard era dirijată de polițiști. Poate vom avea și o finală cu Oțelul Galați. Atunci, cu siguranță va fi și mai multă lume pe Milcovul. Spectacolul sportiv atrage dacă oferă!    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?