Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

FOTO: Echipajul Liceului Teoretic „Ioan Slavici” Panciu reprezintă Vrancea la etapa națională a concursului „Sanitarii pricepuți”

Concursul „Sanitarii pricepuţi” a revenit anul acesta la forma iniţială, în format fizic, după perioada de pandemie şi s-a desfăşurat după regulamentul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, aprobat de Ministerul Educaţiei, păstrându-se modalitatea de înscriere online. În Vrancea s-au înscris în concurs 9 echipaje, 4 de gimnaziu şi 5 de liceu. Filiala de Cruce Roşie Vrancea apreciază că pregătirea tuturor echipajelor a fost foarte bună, atât la proba practică, cât şi la cea teoretică, juriul, format din reprezentanţi ai Crucii Roşii Vrancea şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, acordând tuturor note peste 8.

La categoria „gimnaziu” locul II a fost câştigat de echipa Şcolii Gimnaziale Găgeşti – comuna Boloteşti, iar locul I a fost acordat echipei Liceului Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu.  

La categoria „liceu”, locul III a fost acordat echipei Liceului Sportiv Focşani, locul II a fost câştigat de echipa Colegiului „Mihail Kogălniceanu” Focşani, iar câştigătorii locului I au fost membrii echipei Liceului Teoretic „ Ioan Slavici” Panciu.

Competiţia naţională va avea loc în perioada 13-15 iulie, în judeţul Vâlcea. Anul acesta, judeţul Vrancea va fi reprezentat de către echipajul Liceului Teoretic „ Ioan Slavici” Panciu, pregătit de domnul profesor de biologie, Ioan Gârleanu.

Elevii şi profesorii participanţi au fost premiaţi de către Filiala de Cruce Roşie Vrancea cu diplome, ecusoane şi un rucsac echipat cu produse de igienă personală.

Urmează o perioadă de pregătire intensă pentru echipajul câştigător, în care elevii vor trebui să-şi consolideze cunoştinţele teoretice şi practice pentru a realiza corespunzător toate etapele acordării primului ajutor. 

NU este un concurs deloc uşor! Scenariile pentru proba practică au fost realizate de voluntarul Filialei de Cruce Roşie Vrancea, doamna profesor Lidia Boc. Ne propunem, de ce nu, să păstrăm locul I pe ţară obţinut la ediţia de anul trecut a concursului! 

Numărul de echipaje din şcolile judeţului Vrancea care au participat la concursul din acest an a fost mai mic faţă de anii anteriori pandemiei, de aceea, organizaţia Crucii Roşii Vrancea îşi propune, cu sprijinul partenerilor, începând de acum, să mobilizeze şcolile şi elevii pentru ca acest program de educaţie pentru sănătate să ajungă la cât mai mulţi dintre elevi. Concursul „Sanitarii pricepuţi”, a fost organizat de Filiala de Cruce Roşie Vrancea, în parteneriat cu Inspectoratul şcolar Judeţean Vrancea şi Casa Corpului Didactic. 

Felicităm pe această cale profesorii care şi-au asumat rolul de a pregăti elevii echipajelor, cât şi reprezentanţii instituţiilor partenere. De asemenea, felicităm toţi elevii care au participat la etapa judeţeană a concursului şi apreciem în mod deosebit efortul suplimentar al elevilor de gimnaziu, deoarece acordarea primului ajutor presupune cunoştinţe de anatomie, ori această materie se studiază începând cu clasa a VII-a. Le urăm succes tuturor echipelor la faza naţională a concursului!

Comunicat de presă 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?