Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

A lovit un consătean cu o piatră pentru că a refuzat să îi adape calul; pe un vecin l-a bătut deoarece nu i-a dat o țigară și o bere

Două incidente violente i-au asigurat unui bărbat din Sihlea o condamnare, după ce judecătorii l-au găsit vinovat de mai multe infracțiuni. Conflictele inițiate de vrâncean au avut loc în toamna anului 2020, la intervale diferite, prima victimă fiind un vecin care îl refuzase pe inculpat atunci când acesta îi ceruse să îi facă cinste cu o bere și să îi dea o țigară. Incidentul a fost de altfel unul destul de serios, partea vătămată suferind leziuni pentru a căror vindecare a necesitat 45-50 zile îngrijiri medicale pentru vindecare. În rechizitoriu se detaliază că, la distanță de aproximativ două săptămâni de la acest episod violent, inculpatul a agresat fizic un alt localnic, în vârstă de 88 de ani. Din ce povestise atunci partea vătămată, se afla în curte când în fața porții a oprit o căruță în care se afla inculpatul, acesta solicitându-i să îi dea apă pentru cal. Și, pentru că a refuzat, inculpatul a început să îl înjure și să arunce cu pietre, reușind să îl lovească în zona capului. Octogenarul a mai arătat că s-a speriat și a fugit în grădină, pentru a cere ajutor, iar când s-a întors în curte a văzut că poarta și gardul fuseseră lovite și îndoite.

În timpul anchetei, bărbatul a recunoscut și a arătat că regretă faptele, scuzându-se prin aceea că, la fiecare incident, era sub influența alcoolului. „(…) condamnă pe inculpatul (…) pentru: lovire sau alte violențe (parte vătămată …), la pedeapsa de 4 luni închisoare; lovire sau alte violențe (parte vătămată …), la pedeapsa de 4 luni închisoare; violare de domiciliu, la pedeapsa de 2 luni închisoare; distrugere, la pedeapsa de 2 luni închisoare. (…) stabilește pedeapsa cea mai grea de 4 luni închisoare, sporită cu 2 luni şi 20 zile, pedeapsa aplicată fiind de 6 luni şi 20 de zile închisoare. (…) dispune suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, (…) obligă inculpatul ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în cadrul Primăriei Sihlea și Școala Generală cu clasele I-IV Voetin (tipul de activitate va fi decisă de către consilierul de probațiune). Constată că părțile vătămate (…) nu au formulat acțiune civilă în prezentul proces. Obligă inculpatul la plata către părțile civile Spitalul Județean de Urgență Sf. Pantelimon Focșani suma de 2.896 lei plus dobânda legală și Serviciul de Ambulanță Vrancea suma de 174,4 lei plus dobânda legală. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în sentință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?