Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

GALERIE FOTO: Ziua Porților Deschise la Centrul Tomatis Focșani

Zâmbete, joacă, voie bună și culoare… acestea sunt cuvintele care descriu atmosfera pe care 18 prichindei de la Grupa „Șoriceilor‟ din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 1 Focșani au creat-o luni la Centrul Tomatis Focșani. Sub atenta coordonare a educatoarei Ioana Maxim, cei mici au participat la o serie de activități interactive desfășurate în cadrul Centrului Tomatis Focșani cu prilejul Zilei Porților Deschise. În cadrul scurtei lor vizite, copii au explorat cabinetul și echipamentul utilizat în cadrul terapiei Tomatis și au plecat acasă cu câteva premii simbolice.

Metoda Tomatis este un sistem inovator de stimulare prin sunet‟

În urmă cu un an, Alina Georgescu, practicant Tomatis nivel II, cu o vastă experiență în lucrul cu copiii cu tulburări de dezvoltare, a deschis la Focșani Centrul Tomatis, cabinetul fiind situat la etajul 3 al clădirii FederalCoop, din str. Unirea Principatelor nr.2. Pentru a marca împlinirea unui an de activitate, reprezentanții Centrului Tomatis au organizat la începutul acestei săptămâni Ziua Porților Deschise.Centrul își deschide larg porțile pentru toți cei interesați să cunoască activitatea noastră, să afle mai multe lucruri despre ceea ce înseamnă metoda de stimulare neuro-auditivă Tomatis și beneficiile ei‟, este anunțul Alinei Georgescu.

În cadrul activităților desfășurate luni, copiilor le-a fost prezentată metoda Tomatis, având totodată posibilitatea de a vedea echipamentele utilizate în timpul ședințelor de terapie. Metoda Tomatis este un sistem inovator de stimulare prin sunet. Este o metoda dezvoltată de Alfred Tomatis acum mai bine de 60 de ani și folosită în întreaga lume, scopul său fiind dezvoltarea atenției şi corectarea deficienţelor de limbaj şi comunicare, a dificultăţilor de învăţare şi a celor locomotorii. Metoda prezintă un interes special pentru persoanele cu ADD/ADHD, dislexie, întârzieri de dezvoltare din spectrul autismului şi dificultăţi de învăţare, memorie. Metoda Tomatis nu se adresează doar copiilor, numeroși adulți ne-au călcat pragul și au confirmat rezultatele terapiei‟, spune Alina Georgescu.

Rând pe rând, copiilor le-au fost arătate aparatul Solisten, căștile Infinity, testul de ascultare Tomatis, Bone conduction kite – pentru copii cu vârsta sub 2 ani și cei cu hipersensibilitate senzorială, reprezentând echipamentele utilizate în cadrul Terapiei Tomatis. „Sesiunile se desfășoară sub coordonarea unui specialist Tomatis, care urmărește procesul și îl particularizează în funcție de fiecare persoană în parte‟, adaugă Alina Georgescu.

Descoperind beneficiile acestei terapii prin intermediul ședințelor la care și-a adus copilul, educatoarea Ioana Maxim s-a hotărât să împartă această bucurie părinților și copiilor Grupei „Șoriceilor‟: „Din punctul meu de vedere, este cea mai relaxantă și eficientă terapie. Copilul nu are timp să se plictisească, vine de plăcere la ședințe, este relaxat și fericit atât în timpul ședinței, cât și după. Despre echipă pot spune că sunt doi oameni minunați, cu foarte mult «lipici» la copii, foarte buni observatori, înțeleg și se mulează ușor pe orice mică problemă a copilului ‟.

Adresa Tomatis Focșani: str. Unirea Principatelor nr.2 (în incinta FederalCoop Focșani, etaj 3)

Telefon: 0772 042 673

Facebook: https://www.facebook.com/tomatisfocsani/

Web: www.tomatisfocsani.ro

Foto credit: Mihaela Opaiț

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?