Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605
Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605

Fotbal, Liga a III-a – Barajul pentru promovare începe astăzi!

  • CSM Focșani 2007 – Dante Botoșani astăzi, de la ora 18:00, pe Stadionul Milcovul

CSM Focșani 2007, antrenor Marius Bratu, va debuta astăzi în barajul pentru promovarea în Liga a II-a. De la ora 18:00, pe stadionul Milcovul, formația focșăneană va întâlni în semifinalele barajului pe Dante Botoșani – antrenor Cristi Popovici,, formația care a terminat pe primul loc play-off-ul primei serii a campionatului Ligii a III-a. Dante a promovat în Liga a III-a în 2020, a terminat pe locul 6 în seria 1 la finalul ediției de campionat 2020-2021 iar în 2021-2022 s-a clasat pe primul loc în sezonul regulat, poziție pe care a păstrat-o până la finalul play-off-ului. În play-off a câștigat de cinci ori, a terminat la egalitate de două ori și a pierdut de două ori. În deplasare a bătut de două ori la Rădăuți, pe Bucovina și a fost întrecută de Foresta Suceava și Hușana Huși.

CSM 2007 a câștigat de cinci ori în play-off, a terminat la egalitate de două ori și a pierdut de două ori, la Galați. Sunt linii de performanță similare, ceea ce poate da o imagine despre care este forța de joc a celor două combatante de astăzi, dar în contextul în care au evoluat în play-off. CSM Focșani 2007 și Dante Botoșani nu s-au întâlnit niciodată, cel puțin în formulele lor apropiate în timp. Focșănenii au jucat în timp de multe ori echipa Dorohoiului, dar acele meciuri țin de vremuri mai îndepărtate.

Partida din turul semifinalelor barajului poate prezintă, cu siguranță, pentru spectatori multe necunoscute. Pentru conducerea tehnică a CSM 2007, însă adversarii de astăzi nu ar trebui să ofere mari surprize, pentru că au fost văzuți la lucru și studiați astfel încât gazdele să poată evolua în formula de echipă cea mai potrivită pentru partitura pe care o propune Dante. Focșănenii au intrat în semicantonament la Green Garden Odobești începând de luni seara, de unde vor veni la stadion pentru meciul de astăzi și unde vor reveni până la plecarea la meciul retur cu Dante.

Puțină istorie!

CSM Focșani 2007 se află la a treia tentativă de accedere la barajul pentru Liga a II-a. Pe primele două le-a ratat. În 2020, an cu pandemie și cu campionat terminat în coadă de pește nu a avut loc de Aerostar, în 2021 au fost mai bune Brăila și Galațiul. Poate că a treia încercare va fi cu succes nu doar în ajungerea la baraj, ci va fi și cu promovare.

CSM Focșani 2007, reînființată în 2016, a promovat în Liga a III-a ca parte a unui proiect ințiat de primarul Cristi Misăilă, aprobat de Consiliul Local al Muncipiului Focșani și pus în operă de clubul municipalității prin antrenorii Vasile Burgă, Adrian Toma, președintele secției, Gheorghe Căldare, directorul Viorel Ciubotaru. Înainte de toate, excelenții fotbaliști care au alcătuit în timp lotul echipei care a avut primul baraj din existența sa în iunie 2017, când a trecut de Teiul Valea Teiului, cu două victorii: 2-1 la Bicaz și 3-2 pe Micovul. La Bicaz Cosmin Pasăre a deschis scorul iar Remus Popa a adus golul victoriei, iar la Focșani, a egalat la 1 Dorinel Popa și la 2 Ionuț Manu, pentru ca Claudiu Mihai să aducă golul victoriei în minutul 80. Din lotul echipei care a promovat în Liga a III-a se mai află acum în lotul CSM 2007 Gabriel Lazăr, Mădălin Predoiu, Ionuț Manu și Cosmin Pasăre, care au jucat și Apenciucesei, care a fost rezervă. Iar în zona administrativă se află Vasile Burgă, director sportiv și Gheorghe Căldare, director administrativ și delegat. Toți aceștia au o experiență jocurilor de baraj ce le poate fi de mare folos și în meciurile cu Dante, din semifinale și – de ce nu – în cele din finala barajului!

Meciul dintre CSM Focșani 2007 și Dante Botoșani va fi arbitrat de brigada Vlad Baban, principal, asistat de Andrei Diaconu și Ionuț Melinte, toți, din Iași. Observarea va fi asigurată de Gabriel Mihuleac, din Iași, Cristian Sava, din Bacău și Mihai Duras, din Deva.

Am alăturat textului o imagine cu tribuna principală a Milcovului, bine populată la meciul cu Teiul Valea Teiului. Astăzi sunt așteptați și mai mulți spectatori care să susțină echipa ce încearcă să readucă Focșaniul în Liga a II-a la fotbal!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?