Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Documentarul „Regele Mihai: Drumul către casă‟ – proiectat, pe 30 mai, la Muzeul Naţional de Istorie

Filmul documentar „Regele Mihai: Drumul către casă‟ va fi proiectat pe 30 mai, cu începere de la ora 19:00, în holul Central al Muzeului Naţional de Istorie a României. Potrivit unui comunicat al MNIR, transmis marţi AGERPRES, proiecţia va fi urmată de o discuţie cu producătorii filmului. Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile. Evenimentul face parte din Turneul Naţional de Educaţie Istorică 2022, o continuare a celui din 2019 de promovare a filmului documentar „Maria, Inima României‟ şi include noua versiune a documentarului „Regele Mihai: Drumul către casă‟.

Versiunea Director’s Cut include noi materiale despre perioada complicată a tinereţii Regelui Mihai, aşa cum a fost descrisă în jurnalul personal al Reginei Maria. Documentarul prezintă şi detalii din perioada de izolare personală şi socială a Regelui din timpul exilului din Elveţia, dar şi motivele pentru care Regele Mihai a ezitat să se întoarcă în România. Totul din perspectiva celor care i-au fost aproape în acea perioadă. Această versiune îmbogăţită a filmului pune accent şi pe interacţiunile Regelui cu CIA după exilul din 1948‟, se arată în comunicat.

John M. Florescu, fondatorul Chainsaw Film Productions, producătorul filmului documentar, s-a declarat „bucuros‟ de a oferi publicului din România filmele sale.Sunt bucuros să promovez pentru publicul din România cele trei filme realizate împreună cu echipa mea: «Războiul Regelui» (2016), «Maria, Inima României» (2018) şi «Regele Mihai: Drumul către casă» (2021). Documentarele prezintă o parte importantă din istoria României, din 1860 până în prezent, şi sper ca publicul român să afle mai multe despre eroii săi vizionându-le‟, a declarat Florescu, citat în comunicat. Din echipa de producţie a filmului fac parte Viorel Chesaru – producător senior, Dan Drăghicescu – producător asociat, Mircea Lăcătuş – editor şi producător arhive şi Laura Beldiman – cercetător şi asistent editorial, mai informează MNIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?