Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Atletism – George Cosmin Popa de la CSM Focșani 2007 a alergat în cursa de 100 km a Campionatului Național de alergare pe șosea!

  • Sportivul focșănean s-a oprit după 73 de km din cauza deshidratării

La Timișoara a avut loc în zilele de 21 și 22 mai Campionatul Național de ultraalergare pe șosea – 6, 12, 24 ore, 50 km și 100 km, la care a luat startul și George Cosmin Popa, legitimat la CSM Focșani 2007 unde este antrenat de profesorii Marius Batog și Gabriel Alexandrescu. Sportivul focșănean a alergat în cursa de 100 km, ca și Daniel Dumitrașcu de la ACS Super Sports Club Timișoara, Emanuel Casian Mareș de la CSU Știința București și Cristian-Laurențiu Borcan de la CS Locomotiva București. Atleții au parcurs un traseu în buclă de 1222,48 metri în jurul Parcului Copiilor, cu start pentru cursa de 100 km la ora 9:00. Regulamentul concursului a prevăzut pentru probele de 50 km și 100 km că ”atleții își pot depozita propriul echipament, mâncare, băuturi energizante etc. în corturile special amenajate şi alocate pe traseu. De asemenea, un atlet poate fi însoțit de o persoană/echipă de suport care să îl ajute cu hidratarea și alimentarea”.

George Cosmin Popa a făcut o cursă foarte bună în prima sa parte – ”impecabilă” cum a apreciat-o profesorul Marius Batog, cel care i-a fost alături la competiție. La finalul primilor 40 km se afla pe locul al doilea, dar după 73 km care au însemnat 60 de tururi parcurse, a fost nevoit să se oprească din cauza deshidratării. După cursă, antrenorul Marius Batog a declarat pentru pagina de facebook CSM Focșani 2007 oficial: ”A fost o experiență extraordinară pentru el ca sportiv. Important este să abordăm astfel de curse și în anii următori, poate mai bine pregătit și cu mai multă experiență. Din dorința de a ajunge la linia de final printre câștigători, a grăbit ritmul în primii 50 km ai cursei, resimțindu-se după această distanță, și din cauza vremii caniculare”.  Proba de 100 km. a fost câștigată de Emanuel Casian Mareș de la CSU Știința București  în 8h26:27.

Chiar dacă nu a terminat suta de kilometri așa cum și-a propus, George Cosmin Popa a reușit o performanță excepțională alergând 73 de km într-un campionat național.  În sportul vrâncean există un precedent de alergare pe mari distanțe. În iulie 2018, fotbalistul Dorinel Popa a participat la Ultramaratonul Mureș 24 de ore. Dorinel a încheiat competiția după după 17 ore și 5 minute de alergare timp în care a parcurs 108 km, adică zece tururi a câte 10,8 km.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?