Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

A vrut să fure țuică de la un vecin, dar a fost prins și legat; acum e condamnat la muncă neremunerată la școală sau la primărie

Condamnare cu suspendare pentru un bărbat din Poiana Cristei, care în urmă cu doi ani a încercat să fure niște țuică de la un vecin. Prins în fapt, bărbatul a sărit la bătaie, numai că păgubitul a avut mai mult noroc și a reușit să îl dovedească și să îl lege cu sfoară de mâini, așa fiind și găsit de polițiștii chemați la fața locului. De aici, acuzația a fost mai gravă, anume tentativă de tâlhărie calificată, iar inculpatul nu a recunoscut chiar de la început că avusese vreun gând rău, ci a încercat să inducă ideea că de fapt ar fi fost atacat din senin. Ulterior, a recunoscut că a băut câteva beri la un magazin, iar în drum spre propria locuință s-a gândit să intre la vecinul său și să ia niște țuică din magazie. 

Inculpatul chiar a detaliat „lupta” care s-a purtat după ce a fost surprins de proprietar, iar în instanță a rămas la această declarație. Mai mult, bărbatul a precizat că și-ar fi dorit să se împace cu vecinul său, însă nu a putut lua legătura cu acesta. Și, în lipsa unei împăcări parafate, soluția instanței a fost ca atare: „(…) condamnă pe inculpatul (…), pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la tâlhărie calificată, la o pedeapsă de 1 an închisoare. (…) dispune suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, (…) obligă inculpatul ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în cadrul Primăriei Poiana Cristei și Școala Generală Poiana Cristei (tipul de activitate va fi decisă de către consilierul de probațiune). Ia act că partea vătămată (…) nu a formulat acțiune civilă. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?