Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

5 greșeli pe care toată lumea le face cu televizoarele LG OLED

Bucurați-vă de cea mai bună calitate a imaginii pe care o poate oferi televizorul dvs. LG OLED, evitând aceste greșeli clasice.

În general, televizoarele LG OLED sunt excelente. Modul în care fiecare pixel de pe aceste panouri își poate produce în mod constant propria lumină și culoare ne oferă imagini incredibil de dinamice, precise și cinematografice. În plus, LG are o istorie bogată de colaborare cu talentele înnăscute ale OLED; cu procesare puternică a imaginii, flexibilitate excepțională de calibrare și, în ultimii ani, caracteristici avansate de jocuri.

Cu toate acestea, chiar și cele mai bune televizoare pot fi afectate de o configurație necorespunzătoare. Așadar, pentru a vă asigura că acest lucru nu vi se va întâmpla și dumneavoastră, iată ghidul cu cele mai frecvente greșeli pe care le fac utilizatorii de ecrane LG OLED.

1. UTILIZAREA PRESETĂRILOR DE IMAGINE VIE SAU VIBRANTĂ

Este de înțeles că mulți dintre cumpărătorii de televizoare LG OLED TV vor să simtă că primesc cea mai bună calitate a imaginii pentru banii pe care i-au plătit. Prin urmare, este greu să rezistați tentației de a trece la presetările de imagine Vivid, care sporesc saturația culorilor, luminozitatea și contrastul până la limita posibilităților ecranului.

TV PANASONIC – OFERTE & IDEI

Cu toate acestea, vă recomandăm să rezistați. Pentru cei care nu știu, modul vivid este agresiv și forțează elementele organice ale panoului OLED, ceea ce le poate uza mai repede, pe termen lung. De asemenea, face ca imaginea să pară mai puțin naturală.

Nu spunem că toată lumea ar trebui să aibă un televizor calibrat profesional pentru a reproduce imagini 100% exacte. Dar modul viu pune atât de multă presiune pe culori și contrast, încât echilibrul dintre diferitele elemente ale imaginii se pierde și devine obositor de urmărit.

Preselecția standard este o opțiune mult mai rafinată și mai echilibrată pentru vizionarea zilnică. Dar ar trebui să țineți cont și de al doilea punct.

2. UN MOD DE IMAGINE PRESTABILIT PENTRU TOATE TIPURILE DE CONȚINUT

Cercetările arată că cei mai mulți oameni nu se mai joacă cu setările de imagine după ce au terminat configurarea inițială. Deși este evident că cea mai bună setare pentru vizionarea, de exemplu, a unui eveniment sportiv cu 30 de cadre pe secundă nu este aceeași cu cea mai bună setare pentru vizionarea unui film cu 24 de cadre pe secundă.

Televizoarele LG OLED fac o treabă bună în acest sens, oferind o serie de presetări tematice între care puteți comuta, în loc să trebuiască să faceți prea multe ajustări detaliate. Modul „standard” va funcționa bine cu aproape toate tipurile de conținut cotidian, în timp ce opțiunea „home theatre” este excelentă pentru vizionarea de filme. Sau, dacă doriți cu adevărat setări precise pentru o cameră întunecată, modurile Cinema sau Filmmaker sunt cele mai potrivite. Deși presupunem că unii utilizatori vor găsi ultimele două opțiuni puțin prea „plate” pentru gustul lor.

Un ultim aspect important de adăugat aici este să vă asigurați că activați modul de joc pe televizorul LG OLED atunci când vă jucați, dacă doriți ca ecranul să își îmbunătățească performanțele și să proiecteze cât mai rapid imaginile primite, de la consolă sau PC.

3. SĂ NU SE EXPERIMENTEZE CU SETĂRILE IMPLICITE DE MIȘCARE

Poate că ați văzut mesaje video de la Tom Cruise și Denis Villeneuve care vă recomandă să opriți procesarea mișcării de la televizor. Deși nu credem că situația este atât de clară, este adevărat că, pe televizoarele LG, setarea implicită „TruMotion” este adesea o greșeală. Mai ales atunci când conținutul este un film.

Vă recomandăm să urmați sfatul industriei cinematografice și să dezactivați TruMotion sau, dacă imaginea pare prea neclară pentru gustul dumneavoastră, încercați sistemul Cinematic Movement, disponibil pe cele mai recente generații de televizoare LG OLED. Sau alegeți opțiunea TruMotion „personalizat” și setați componentele de reducere a neclarității și de reducere a neclarității la o treime din puterea lor.

4. SĂ NU SE DEZACTIVEZE MODUL DE ECONOMISIRE A ENERGIEI

Deși modul de economisire a energiei de pe televizoarele LG poate oferi mici beneficii în ceea ce privește consumul de energie, acesta are, de asemenea, un impact negativ asupra calității imaginii. Deoarece reduce automat nivelul de luminozitate în funcție de lumina ambientală. Prin urmare, dacă doriți o performanță mai consistentă, vă sugerăm să dezactivați acest mod. Dar înțelegem dacă doriți să economisiți cât mai mult energie electrică.

5. SĂ SE RĂMÂNĂ LA SETĂRILE DE SUNET DOLBY ATMOS

Toate televizoarele LG OLED au încorporată de ani de zile decodarea sunetului Dolby Atmos. Cu toate acestea, în ultimii trei sau patru ani, setarea implicită Dolby Atmos nu a oferit cele mai bune rezultate audio dacă o ascultați prin difuzoarele încorporate ale televizorului.

Deși modelele G2 și C2 au îmbunătățit considerabil performanța Dolby Atmos, am constatat că alte modele LG OLED, pe care compania le produce în prezent, au un sunet mult mai plin, mai puternic, mai direct și mai imersiv atunci când modul Dolby Atmos este dezactivat. În schimb, modul AI Sound de la LG reface orice sunet pe care îl primește pentru a profita la maximum de capacitățile cunoscute ale difuzoarelor fiecărui TV LG OLED.

Desigur, dacă aveți o bară de sunet sau un sistem audio Dolby Atmos, trebuie să păstrați setarea Dolby Atmos. Dar, dacă nu o faceți, ați putea să vă îmbunătățiți considerabil experiența audio dacă o dezactivați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?