Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

11 deținuți de la Penitenciarul Focșani au participat astăzi la „Bursa locurilor de muncă”, organizată la sala Balada

Participare la “Bursa locurilor de munca”
 organizată la sala Balada a Ansamblului Folcloric Țara Vrancei
 de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vrancea
 

Serviciul Reintegrare Socială din cadrul Penitenciarului Focșani a răspuns invitației Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vrancea de a participa în data de 20.05.2022, ora 09.00, la “Bursa locurilor de munca”.
Activitatea se desfășoară la nivel național, iar la Focsani se organizeaza la sala Balada a Ansamblului Folcloric Țara Vrancei, unde vor participa 11 persoane private de libertate clasificate în regim deschis, care se află în ultima parte a traseului execuțional penal și manifestă o atitudine pozitivă în ceea ce privește munca. De asemenea, participanții au avut posibilitatea identificării elementelor de suport social, care pot oferi asistență necesară facilitării reintegrării sociale, prin sedințele de informare, consiliere și mediere a muncii oferite de consilieri ai AJOFM Vrancea.
Operatorii economici promovează ofertele locurilor de muncă vacante prin realizarea de interviuri directe între agenții economici locali și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea creșterii șanselor de angajare a acestora.
Cu această ocazie, persoanele private de libertate au posibilitatea să studieze ofertele puse la dispoziție și, implicit, identificarea unor oportunități de angajare după liberare.
Obținerea unui loc de muncă după liberare reprezintă un pas extrem de important în procesul de reintegrare socială, astfel că acest demers poate fi realizat doar împreună cu partenerii instituționali, prin mobilizarea autorităţilor administraţiilor publice locale, în procesul de reintegrare socială a persoanelor care au fost sancţionate penal, şi responsabilizarea comunităţii, în raport cu nevoile de suport şi asistenţă ale persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile (din care fac parte persoanele care execută o pedeapsă/măsură privativă de libertate), obiective asumate împreuna în Strategia Națională de reintegare socială a persoanelor private de liberate 2020-2024.

Subcomisar de poliție penitenciară Ovidiu POPESCU
Purtător de cuvânt
Penitenciarul Focşani

 

COMUNICAT DE PRESĂ, 20 mai 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?