Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO: Mărășești. Au fost finalizate lucrările de modernizare a Parcului Joffre

Primăria Mărășești a finalizat proiectul privind modernizarea celui mai mare parc din oraș, respectiv Parcul Joffre. Pentru această investiție, autoritățile locale au obținut fonduri europene nerambursabile. Datorită lucrărilor de reabilitare, extindere și modernizare realizate, Parcul Joffre a devenit o oază de liniște și relaxare pentru cetățenii orașului, cu cele mai bune de condiții pentru petrecerea timpului liber în mijlocul naturii. „Parcul Joffre are o semnificație aparte pentru oraș, prin istoria sa, suprafața foarte mare, aspectul deosebit dat de copacii care au crescut de-a lungul timpului. Pentru oraș este un obiectiv cu o valoare identitară și, de aceea, a fost o prioritate pentru noi să îl punem în valoare așa cum merită. Parcul Joffre a devenit, după modernizare, o zonă de relaxare pentru adulți și pentru copii, cu loc de joacă, acces la internet, bibliotecă și alte facilități”, a declarat Valerică Chitic, primarul orașului Mărășești. 

Parcul Joffre are o suprafață totală de 30.988 mp, iar proiectul de modernizare a prevăzut realizarea unor lucrări cum ar fi: Întinerirea aspectului peisagistic prin plantarea unor arbori noi, respectiv arbore katsura, frasin de câmp, fag roșu și castan sălbatic; Au fost amplasați stâlpi de iluminat fotovoltaici, panouri de intrare în parc, plase gard ornamentale, coșuri de gunoi, o fântână arteziană, bănci, pavele de cauciuc, ansamblu de joacă pentru copii. De asemenea, a fost reabilitat turnul de  apă aflat în incinta parcului și au fost montate panouri 3D la intrările din parc.

Odată cu modernizarea Parcului Joffre, Primăria Mărășești a renovat și grădinița din centrul parcului și biblioteca orașului. Accesul la internet în zonă este posibil datorită unui alt proiect al autorităților locale, prin care au fost înființate trei puncte de acces gratuit la internet prin WiFi, cu finanțare europeană, în cadrul programului WiFi4EU al Comisiei Europene. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?