Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO! Câștigătorii concursului ”Prietenii pompierilor”, care a avut loc în Crângul Petrești

 

Etapa județeană din acest an a concursului ”Prietenii pompierilor” a aliniat la start nouă echipaje de la cinci unități de învățământ din județ, astfel: Școala Gimnazială „Ion Cîmpeanu” Câmpineanca (1 echipaj fete/ 1 echipaj băieți); Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Focșani (1 echipaj fete/ 1 echipaj băieți); Liceul Teoretic „Grigore Gheba” Dumitrești (1 echipaj fete/ 1 echipaj băieți); Școala Gimnazială „Elena Atanasiu” Garoafa (1 echipaj fete/ 1 echipaj băieți) și Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Gugesti (1 echipaj băieți).

Competiția, organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea, s-a desfășurat sâmbătă, 14 mai, în Zona de Agrement – Crângul Petrești din comuna Vânători.

Cele patru echipe de fete și cinci de băieți au trebuit să parcurgă trei probe, dintre care una teoretica şi două practice. Prima a fost proba teoretică, ce s-a desfăşurat pe baza unui chestionar tip grilă ce a cuprins 10 întrebări prin care s-a urmărit verificarea cunoştinţelor acumulate prin parcurgerea temelor cuprinse în tematica de pregătire a elevilor în cadrul cercurilor „Prietenii Pompierilor”. De asemenea, concurenţii au fost punctaţi în urma probelor practice: pista de îndemânare peste obstacole şi proba sportivă – ştafetă de 400 m cu obstacole.

Membrii echipajelor au demonstrat că şi-au însuşit cunoştinţele teoretice dar şi faptul că stăpânesc deprinderile necesare mânuirii corecte a accesoriilor şi aparatelor de concurs. În urma mediei obţinute, pe baza punctajului de la cele trei probe de concurs, ocupanţii podiumului pe categorii au fost:

• la fete: › locul I – Şcoala Gimnazială „Ion Cîmpineanu” Câmpineanca;

› locul II – Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Focșani;

› locul III – Liceul Teoretic „Grigore Gheba” Dumitrești;

• la băieți: ›locul I – Şcoala Gimnazială „Ion Cîmpineanu” Câmpineanca;

›locul II – Şcoala Gimnazială „Alexandru Vlahuţă” Gugeşti;

›locul III – Liceul Teoretic „Grigore Gheba” Dumitrești.

Pe lângă diplome, elevii echipajelor clasate pe podium au primit premii în bunuri (boxe bluetooth portabile) achiziționate prin grija Consiliul Judeţean Vrancea.

Suntem impresionaţi de ambiţia şi spiritul de echipă de care au dat dovadă toţi concurenţii. Mulţumim profesorilor îndrumători care au asigurat selecţionarea şi pregătirea celor mai buni elevi din cadrul unităţilor de învăţământ pe care le-au reprezentat, precum şi reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea pentru preocuparea şi implicarea în desfăşurarea în bune condiţii a concursului. Totodată, aducem mulţumiri conducerii Consiliului Judeţean Vrancea pentru sprijinul permanent acordat în organizarea şi susţinerea competiţiei.

Concursul se organizează, în principal, în scopul dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de incendii pentru viaţă şi mediu, promovării atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor, precum şi pentru formarea şi dezvoltarea unor trăsături moral-volitive, cum sunt iniţiativa, curajul și spiritul de echipă.

Sursa text și foto: Compartimentul Informare şi Relaţii Publice, ISU Vrancea

16 mai 2022

BULETIN INFORMATIV

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?