Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Fotbal, Liga a III-a, play-off, Seria a 2-a – Gălățenii au arătat că sunt pregătiți să câștige barajul!

Oțelul Galați – CSM Focșani 2007 3-0 (1-0)

Formații

Oțelul Galați: Ursu – Rus (64 Farcaș), Yabre, Ghiocel, Nedelea – Adascăliței, Jardan (64 Savu), Cireș (77 Nistor) – Cisotti, Cîrjan (81 Green), Nica (77 Crîcimar). Antrenori, Dorinel Munteanu – principal, Sorin Haraga și Cătălin Ciorman, secunzi.

CSM Focșani 2007: Apenciucesei – Juncănaru, Bratu, Panaite (64 Paizan), Negoiță – Strătilă (59 Manu), Săpunaru, Taciuc, Băciuț (79 Lemac) – Stoica (64 Dascălu) – Pasăre (59 Rogoveanu).

Antrenor, Marius Bratu  

În penultima rundă a play-off-ului Seriei a 2-a, Liga a III-a la fotbal, sâmbătă, 14 mai s-au întâlnit la Galați, pe stadionul Oțelul, începând cu ora 18:00, Oțelul Galați și CSM Focșani 2007. Pentru oțelari a fost un moment special, jocul disputându-se cu o zi înainte de împlinirea a 11 ani de când au câștigat titlul de campioni ai României. Pentru a celebra acel eveniment, lovitura de începere a meciului a fost dată de Silviu Ilie, unul dintre campionii din urmă cu 11 ani. În lotul actual al Oțelului se mai află doi campioni, având multe jocuri la activ – Ionuț Neagu și Cristian Sîrghi, ca și antrenorul care antrenorul cu care echipa Galațiului a cîștigat campionatul și a evoluat în Liga Campionilor, Dorinel Munteanu. Poate stimulați și de frumoasa amintire, gălățenii au jucat sâmbătă mai bine decât o făcuseră vreodată cu focșănenii și au câștigat cu 3-0 (1-0). A fost o dispută în care oaspeții nu au trimis nici o minge pe spațiul porții gazdelor! Oțelul a început în forță și în zece minute a avut două mari situații de gol. 

Prima oară, Cistotti a șutat și mingea deviată de Bratu s-a dus la rădăcina stâlpului din stânga lui Apenciucesei care s-a întins spectaculos și a reținut iar a doua oară, din careu, Nica a tras tare sub bară de unde portarul CSM 2007 a respins peste! S-a făcut 1-0 în minutul 18 când Jardan a bătut o lovitură de colț de pe dreapta, Cisotti a devit în mijlocul careului de unde Panaite a reluat cu capul imparabil în propria poartă. Tot Panaite a deviat aproape de stâlpul la șutul lui Jardan din minutul 33, însă mingea s-a dus în corner. În prima repriză, focșănenii au avut două situații în care au dus cu centrări mingea în careul lui Ursu – în minutul 23 prin Strătilă și în minutul 37, prin Băciuț, fără vreun folos pentru ei. În minutul 51, Cisotti a șutat violent din colțul careului mare și mingea s-a dus glonț lângă bară în plasă și gălățenii s-au desprins la 2-0. În minutul 58 Cîrjan a dus scorul la 3-0 după ce a transformat penalty-ul acordat pentru un fault în careu al lui Negoiță asupra unui adversar pe care nu avea cum să-l vadă pentru că a venit din spate. În minutul 77, Savu a șutat în transversală. CSM 2007 a ieșit din defensivă în ultimele zece minute și în minutul 84 Lemac a insistat la o minge pe stânga, a intrat în careu la linia de fund și aproape de poartă a încercat să scoată spre un coechipier, însă Ursu a blocat. Focșănenii au făcut jocul lor obișnuit în defensivă, însă de la mijloc în sus au fost lipsiți de forță și inventivitate. 

Golurile din acțiune ale gălățenilor au fost aproape identice cu cele marcate și în precedenta lor victorie: la primul, centrarea transformată în autogol de Panaite, avea ca destinatari doi jucători ai gazdelor, nemarcați și care ar fi înscris oricum dacă mingea trecea de stoperul oaspeților iar la golul al doilea Cisotti, ca și atunci, a tras la poartă dintr-o poziție similară, cu același rezultat doar că sâmbătă a șutat pe sus! Sunt în mod evident scheme lucrate special la antrenamente pentru a specula locurile vulnerabile din apărarea CSM 2007.      

Oțelul a arătat că are argumente solide să creadă în promovare! Ceea ce nu înseamnă că formația focșăneană nu are argumentele sale în tentativa de a reveni în Liga a II-a! Vineri, 20 mai, de la ora 17:00, în ultima etapă a play-off-ului, CSM 2007 va întâlni pe Stadionul Milcovul pe Aerostar Bacău.

Foto: Facebook/Oțelul Galați

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?