Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

FOTO: Microrecital de muzică clasică și expoziție de foto-documente la Muzeul Unirii din Focșani

Consiliul Județean Vrancea invită vrâncenii să participe vineri la un microrecital de muzică clasică, susținut de soprana Melania Stroia și pianistul Adrian Stroia. Evenimentul va avea loc la Muzeului Unirii din Focșani și este dedicat vernisării expoziției foto „1940, sub semnul ultimatumului, dictatului și cedării”, dar și lansării unui catalog documentar. „Vă invităm vineri, 13 mai 2022, la ora 12.00, în incinta Muzeului Unirii din Focșani, pentru a asista la un microrecital de muzică clasică, susținut de soprana Melania Stroia și pianistul Adrian Stroia. Sub egida Consiliului Județean Vrancea, Centrul Cultural Vrancea participă în calitate de partener la evenimentul cultural organizat de Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea, Muzeul Vrancei, Colegiul Național ”Unirea” Focșani, Facultatea de Istorie din cadrul Univ. ”Al. I. Cuza” din Iași, Biblioteca Centrală Universitară ”Mihai Eminescu” Iași și Biblioteca ”George Barițiu” Brașov. Evenimentul este dedicat vernisării expoziției foto ”1940, sub semnul ultimatumului, dictatului și cedării”, dar și lansării unui catalog documentar“, se arată în informarea Consiliului Județean Vrancea.

Într-un comunicat de presă transmis de Biblioteca Județeană se precizează că  proiectul expozițional itinerant, de anvergură națională, „1940. SUB SEMNUL ULTIMATUMULUI, DICTATULUI ȘI CEDĂRII”, reprezentând imagini-document despre vara anului 1940, unul dintre cele mai grele momente ale istoriei României, „ilustrează felul în care această tragedie de proporții, care a reprezentat anul 1940 în istoria României, a fost reflectat în presa vremii, în lucrări memorialistice şi în lucrări cu caracter publicistic. Astfel, sunt expuse fotocopii ale unor articole apărute în ziare din anul 1940 (Universul, Curentul), fotocopii ale unor documente de arhivă din colecţiile Bibliotecii Centrale Universitare Iași şi ale Arhivei Naţionale ale României, Filiala Iaşi, precum și o serie de volume cu caracter istoriografic cu privire la acest tragic episod al istoriei noastre”.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 13-29 mai 2022, la  sediul Muzeului Unirii din Focșani, B-dul Republicii, nr. 30. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?