Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO: LISTA elevilor olimpici ai Vrancei. Medalii, premii și calificări în loturile naționale

Seriozitatea, inteligența și dorința de a performa sunt doar câteva dintre calitățile pe care le au elevii vrânceni care s-au remarcat anul acesta la etapele naționale ale olimpiadelor școlare. Pe lângă Premiul Special, Premiile I, II, III și Mențiuni, Vrancea se mândrește și cu o medalie de Argint și o Medalie de Bronz, dar și cu calificări în loturile naționale. Vă prezentăm în continuare elevii vrânceni care obținut rezultate remarcabile la etapele naționale ale olimpiadelor școlare. 

ANDREI LEȚU, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Unirea” Focșani și îndrumat de prof. LILIANA HERMINEANU, a obținut medalie de argint la Olimpiada Națională de Informatică.

La Olimpiada de Matematică, IGNAT DRAGOȘ, elev în clasa a VII-a la CNU Focșani, îndrumat de prof. PĂTRAȘCU ENACHE, a primit Medalia de Bronz, iar SOARE GABRIEL, elev în clasa a VI-a, la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu‟ Focșani, îndrumat de prof. GUZU MARIANA, a primit Mențiune de Onoare. 

La Olimpiada de Arte vizuale, secția Arhitectură, HAIMANA ALEXANDRA, elevă în clasa a XI, la Liceul de Artă „Ghe. Tattarescu‟ Focșani, îndrumată de prof. GHIOLDUȘ ANDREEA, a primit Premiul Special pentru sensibilitate cromatică, iar RADU-MIERLĂCIOIU ANGEL ANDREI, elev în clasa a XII-a la același liceu, îndrumat tot de prof. GHIOLDUȘ ANDREEA, a primit Mențiune. La Olimpiada de Arta actorului, NEAGU GEORGIAN ILIE, elev în clasa a XI-a, la Liceul de Artă Focșani, îndrumat de prof. POCOVNICU RADU, a primit Premiul special pentru expresivitate comică.

La Olimpiada de Fizică, PRISECARU MIHNEA-ANDREI, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Emil Botta” Adjud, îndrumat de profesorii Brînză-Martiș și Gina-Carmen a obținut Diploma de Onoare.

La Olimpiada de Limbă Engleză, RUSU LAURA DENISA, elevă în clasa a-IX-a la Colegiul Național „Unirea‟ (CNU) Focșani, îndrumată de prof. Rău Mihaela, a obținut Mențiune, același rezultat având și PRODAN SABINA ALINA, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Emil Botta‟ Adjud, îndrumată de prof. Gruber Mariana. La Olimpiadă de Limbă Franceză, STOIAN ANDREEA, elevă în clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu‟ Focșani, îndrumată de prof. ROXANA STOIAN, a obținut menţiune specială, același rezultat obținând și GHINDAR ROBERT-PETRUȘ, elev în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Ioan Slaviciu‟ Panciu, îndrumat de prof. ELENA MANOVICI. La Olimpiada de Limbă Germană Modernă, CIOBOTARU ELENA – ALEXANDRA (clasa a X-a) și ILIE ANA MARIA (clasa a XI-), eleve la CNU Focșani, îndrumate de prof. POGAN LAURA-IULIA, au obținut Premiul II Proiect. Totodată, ILIE ANA MARIA a obținut și Mențiune+ calificare la Lotul Național.

La Olimpiada de Biologie s-au remarcat: NECHIFOR ARINA MIHAELA, elevă în clasa a XI-a la CNU Focșani, îndrumată de prof. CIUCU CORINA, a primit Mențiune și calificare la lotul lărgit pentru faza internațională; DIACONU ELENA, elevă în clasa a IX-a la CNU Focșani, îndrumată de același cadru didactic, a primit Diplomă de participare, iar ENACHE MARA MARIA, elevă în clasa a X-a, la CNAIC Focșani, îndrumată de prof. BADIU NICULINA, a primit Diplomă de participare.

La Olimpiada de Geografie, 5 elevi vrânceni au fost premiați, este vorba despre: LAZĂR-BÂRA BOGDAN, elev în clasa a V-a la CNU Focșani, îndrumat de prof. IONESCU DANIELA MIHAELA (Premiul special); SĂCRIERU TUDOR, elev în clasa a IX-a la CNU Focșani, îndrumat de prof. DRAGOMIR IULIU OCTAVIAN (Premiul special); PRAJA BIANCA, elevă în clasa a X-a la CNU Focșani, îndrumată de prof. DRAGOMIR IULIU OCTAVIAN (Premiul special); DRĂGAN EDUARD NICOLAE, elev în clasa a XI-a la CNU Focșani, îndrumat de prof. DRAGOMIR IULIU OCTAVIAN (Premiul special) și NEDELCU MARIUS ANDREI, elev în clasa a XII-a la Liceul de Artă Focșani, îndrumat de prof. SĂCRIERU TUDOR (Mențiune).

Șase elevi vrânceni au fost premiați în urma rezultatelor obținute la Olimpiada de Limba și Literatura Română. Este vorba despre: DUMITRU DELIA-IOANA, elevă în clasa a V-a la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Focșani, îndrumată de prof. Dumitru Mirela (Mențiune); PASTRAMĂ BIANCA-MARIA, elevă în clasa a VI-a la aceeași unitate de învățământ, îndrumată tot de prof. Dumitru Mirela (Premiul III); VOINEAG MIRUNA-MIHAELA, elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Anghel Saligny” Focșani, îndrumată de prof. Avram Aurelia (Premiul special); LĂBUNȚ  ANDREEA, elevă în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Barbu Ștefănescu Delavrancea” Năruja, îndrumată de  prof. Lăcătuș Camelia (Mențiune); PETRACHE MARIA, elevă în clasa a IX-a la CNU Focșani, îndrumată de prof. Popoiu Janet (Premiul special) și MIRICĂ TEODORA, elevă în clasa a XII-a, la CNU Focșani, îndrumată tot de prof. Popoiu Janet (Mențiune).

La Olimpiada de Limbi Romanice, cinci eleve din Vrancea au fost premiate, este vorba despre: PĂIUȘ  ELENA BIANCA, elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Ion Basgan‟ Focșani, îndrumată de prof. ADRIANA BRATU (MENŢIUNE-Limba italiană); AVEL MARIA ADELINA, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Emil Botta‟Adjud, îndrumată de prof. IULIA BĂDURĂ (MENŢIUNE SPECIALĂ- Limba italiană); GHENUCHE  PAULA, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret‟ (CNPSH) Focşani, îndrumată de prof. GEORGIANA MATEIU (PREMIUL I–Limba spaniolă); RUSU ANNA CRISTINA elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Emil Botta‟ Adjud, îndrumată de prof. IULIA BĂDURĂ (Menţiune specială- Limba spaniolă) și BACIU  IOHANA OANA, elevă în clasa a XII-a la CNPSH Focşani, îndrumată de GEORGIANA MATEIU (MENŢIUNE SPECIALĂ-Limba spaniolă). 

La Olimpiada de Chimie s-au remarcat: PORUMB ALEXANDRU ŞTEFAN, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional „Alexandru I. Cuza” (CNAIC) Focşani, îndrumat de prof. MAIEREANU ALINA GIGLIOLA (Premiul al III-lea); COZMA DRAGOŞ, elev în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială „Oana- Diana Renea” Focşani, îndrumat de prof. PARASCHIV RICA (Menţiune specială); CONSTANTINESCU DAVID, elev în clasa a IX-a la CNAIC Focşani, îndrumat de prof. MAIEREANU ALINA GIGLIOLA (Menţiune) și FRANCIUC RĂZVAN, elev în clasa a X-a la CNU Focşani, îndrumat de prof. PARASCHIV LĂCRĂMIOARA (Menţiune specială). 

Trebuie menționat și că doi focșăneni, foști elevi ai Școlii Gimnaziale „Ion Basgan‟ din Focșani, au obținut locul I la Olimpiada Națională de Chimie. Este vorba despre ANDREI GHILEA, în prezent elev în clasa a IX-a, și MARIA DARIA DIMA, elevă în clasa a XI-a. Cea care i-a ajutat pe cei doi elevi să dezlege misterele Chimiei este profesoara Cristina Mirela Nedelcu. Atât Andrei Ghilea, cât și Maria Daria Dima sunt, în prezent, elevi ai Liceului Teoretic Internațional de Informatică București. 

La Olimpiada de Istorie, faza națională, TIVGĂ ALEXANDRU TEODOR, elev în clasa a IX-a la CNPSH Focșani, îndrumat de prof. STĂNEL ION, a obținut Premiul II, iar LAZĂR MONICA, elevă în clasa a XII la CNAIC Focșani, îndrumată de prof. Obodariu Gabriela, a primit Mențiune.

La Olimpiada de Pregătire Teoretică Sportivă, COTEA AMALIA CRISTINA, elevă în clasa a XI-a la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Focșani, îndrumată de prof. BORDEI GABRIELA SILVIA, a primit Premiul I și prima notă de 10 din istoria Olimpiadei, iar DUSACOVSCHI FLORIN, elev în clasa a X-a, tot la LPS Focșani, îndrumat de același cadru didacxtic, a primit Mențiune. 

La Olimpiada de Limba Rromani, un singur elev a obținut Mențiune specială, și anume ROMANESCU ADI, elev în clasa a VII-a la Școala Gimnazială Slobozia Bradului, îndrumat de prof. GUGOAȘE AURAȘ. 

La Olimpiada de Religie – cultul ortodox, s-au remarcat: GRIGORE IOSIF, elev în clasa a V-a la Școala Gimnazială ,,Ion Basgan” Focșani, îndrumat de prof. PĂUN MIHAELA (Mențiune); VERT GEORGIANA, elevă în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Vârteșcoiu, îndrumată de prof. OCEANU COSMIN EMILIAN (Mențiune) și ȚUCĂ VALERIA-MIHAELA, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Economic ,,Mihail Kogălniceanu”  (CEMK) Focşani, îndrumată de prof. PÎRLOG DANIELA (Premiul special).

La faza națională a olimpiadei de religie catolică, din cei șase elevi care au reprezentat judetul Vrancea, trei dintre ei s-au întors cu premii: IACOB TEODORA ELENA, clasa a IX-a, Colegiul Național „Emil Botta”Adjud, a obținut premiul I; HERCIU MARTA ELENA, clasa a XI-a, Colegiul Național „Emil Botta” Adjud, a obținut premiul I; TANCĂU IULIA, clasa a V-a, Școala Gimnazială Ploscuțeni, a obținut premiul al III-lea; 

La Olimpiada „Cultură și spiritualitate românească”, pentru elevii de liceu, cu nota 9,63, BĂDĂRĂU DIANA, clasa a XI-a, Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza” din Focșani,  a obținut prima Mențiune, fiind clasată pe locul al IV-lea. Diana a fost pregătită de doamna prof. Norocea Ana-Maria, limba și literatura română, și domnul prof. Petrea Cătălin – religie. Mențiune, cu nota 9,21,  a obținut și STAICU GABRIELA, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național ”Unirea”, îndrumată de doamna prof. Chiriac Cristina și domnul prof. Buzățelu Romulus. Gabriela s-a situat pe locul al VI-lea în clasamentul național.

La Olimpiada la discipline din aria curriculară „Tehnologii” – Domeniul Economic, Administrativ, Comerț, TODIRAȘCU  MATTEO, elev în clasa a XI-a  la CEMK Focşani, îndrumat de profesorii BADEAON MARIANA, BOTEZATU MARIOARA și VLAICU OANA a primit Mențiune, iar SĂU CĂTĂLIN – MARIAN, elev în clasa a XII la aceeași unitate de învățământ, îndrumat de profesorii BADEAON MARIANA, FIȘTOC MIHAELA și NICULIȚOV GINA, a primit tot Mențiune. La Concursul pe meserii (invățământ profesional)– Mecanic auto, ȚIBREA SORIN, elev în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic Auto ,,Traian Vuia” Focșani, îndrumat de profesorii LAVRIC IONEL, AURICĂ MARIAN și MIHALCIUC IULIA, a obținut Premiul special.

Îi felicităm pe toți elevii și pe profesorii lor și le dorim succes în continuare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?