Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu are un nou procuror șef

De luna viitoare, Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu va avea un nou procuror șef, conform unei hotărâri adoptate de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Ieri, în urma analizării în ședință a acestei propuneri, decizia unanimă a fost ca procurorul Andrei Dan Bîrsan să preia funcția de conducere, pentru viitoarele luni. Propunerea era ca magistratul să preia cu delegație această funcție, Secția hotărând ca delegarea să opereze „începând cu data de 15.06.2022, până la ocuparea funcţiei prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”. Până la acel moment, Parchetul din Panciu va fi condus în continuare de procurorul Anca Dorina Rîșca, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, care fusese delegată pe funcția de prim procuror. În cadrul aceleiași ședințe a CSM s-a decis și ca procurorul Rîșca să fie delegată „în funcția de procuror șef Secție urmărire penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea (…), începând cu data de 16.06.2022, până la ocuparea funcţiei prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”.

În decembrie anul trecut, Secţia pentru procurori a CSM hotărâse cu aceeași unanimitate să respingă propunerea de delegare în funcţia de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu a judecătorului Bîrsan. La acea dată a mai existat o propunere pentru preluarea funcției pe delegare, așa că CSM a mai amânat momentul. „Secția pentru procurori apreciază că noua propunere formulată de conducerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați este de natură a asigura desfășurarea în bune condiții a activității Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu, întrucât vor fi ocupate toate posturile de procuror prevăzute în schema de personal, respectiv cele 2 funcții de execuție, precum și funcția de prim procuror, chiar și printr-o măsură temporară. Această situație va permite procurorilor cu funcție de execuție să își exercite mult mai eficient atribuțiile specifice, întrucât domnul procuror Bîrsan Andrei Dan nu va fi nevoit să se ocupe și de conducerea administrativ judiciară a respectivei unități de parchet, aceasta urmând să fie asigurată de către magistratul care este delegat și în prezent, ceea ce va avea ca efect continuitatea în funcție, ținând cont și de experiența profesională mai mare a doamnei procuror Rîșca Anca Dorina”, se arăta în hotărâre.

Revenind la ședința CSM recentă, din data de 10 mai, o altă decizie legată de Vrancea are legătură cu funcția de prim adjunct la Parchetul Județean: „Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât prelungirea delegării în funcția de prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea a domnului Pîrcălăbescu Nicolae, procuror în cadrul acestei unități de parchet, începând cu data de 01.06.2022, până la ocuparea funcţiei prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)”. Nu doar situația din unitățile de parchet din județ este în atenția CSM, ci și a instanțelor. Astfel, pe 12 mai, Secția pentru judecători va discuta despre propunerea de prelungire a delegării judecătorului Daniela Ciobotaru în funcţia de preşedinte al Judecătoriei Panciu, dar și despre propunerea de prelungire a delegării judecătorului Emilia Botezatu în funcţia de preşedinte al Secţiei penale a Judecătoriei Focşani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?