Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Handbal, Liga Națională – Focșănenii, ultima reprezentație în Polivalentă în acest campionat!

CSM Focșani 2007 va juca astăzi, de la ora 18:30, ultima partidă din actualul campionat în Sala Polivalentă. Adversară îi va fi vecina de clasament CSU din Suceava. Se vor afla față în față două echipe lipsite de griji și care pot oferi publicului un joc spectaculos, handbal de bună calitate pentru că au jucători valoroși. Cu siguranță că fiecare dintre cele două competitoare își propune să câștige. Gazdele au un motiv în plus: acela de a arăta lumii handbalului din România că la Focșani este o grupare handbalistică valoroasă care merita mai mult respect din partea celor care au condus meciurile cu Dobrogea Sud și Minaur Baia Mare, ambele cu rezultate decise de arbitri și observatori. Focșănenii vor să termine învingători și pentru a bucura pe excepționalii săi suporteri, buni cunoscători ai jocului de handbal și care le-au fost alături și în victoriile cu islandezii de la Haukar și norvegienii de la Naerbo ori cu CSM București și cu Potaissa, ca să dau doar câteva exemple, ca și la înfrângerea cu CSM Alexandria. Dar mai cu seamă în jocurile cu constănțenii ori băimărenii în care au înțeles că favoriții au jucat cât au putut de bine, dar nu au fost lăsați să câștige! 

Pentru partida din această seară, Dalibor Cutura nu-i are la dispoziție pe Popovici, Eros și Makrishin, accidentați în meciul cu Dobrogea Sud și, probabil, nici pe Mănescu, care a acuzat probleme de sănătate și nu a putut evolua nici cu Minaur. CSM 2007 a avut variante de schimb – așa cum a arătat cu Minaur, când a jucat fără trei titulari și fără Marijanac, eliminat cu cartonașe roșu și albastru încă din prima repriză. Foarte puțin despre arbitri și observatori! Au fost jocuri pe care focșănenii le-au pierdut pentru că adversarii au fost mai buni și nimeni nu a contestat arbitrajul. Însă ce s-a întâmplat în ultimele două partide – cu miză mare pentru adversari – seamănă a bătaie de joc. Astăzi observarea va fi asigurată de buzoianul Vasile Pavel, președintele Comisiei Centrale de Arbitri. Probabil că va constata că la Focșani arbitrii conduc meciul conform regulamentului. Nici nu va putea fi altfel în condițiile în care sunt doi arbitri cu bune referințe, experimentați și va fi un joc fără miză. Era mult mai important ca președintele CCA să fi venit observator la măcar unul dintre meciurile anterioare. Măcar în tribună să vadă ce fac oamenii pe care în are în arbitraj. Am fi avut partide conduse corect și rezultate neviciate de arbitraj ori de intervențiile arogante, de buricul handbalului și neregulamentare ale ieșeanului Paul Anton. 

Dincolo de orice alte considerații, astă seară este un bun moment ca focșănenii care vor fi în Sala Polivalentă să se bucure de handbal! Vor arbitra Teodor Șerbu și Adrian Vasilescu din  București, observator Vasile Pavel din Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?