Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Consiliul Județean Vrancea are strategie de dezvoltare până în 2027 și arhivă electronică; au fost scanate 3 milioane de pagini

Consiliul Județean Vrancea a organizat ieri conferința de încheiere a proiectului „Inovare și Performanță în Administrația Publică a Consiliului Județean Vrancea”. Proiectul este finanțat din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă. La conferință au fost prezente persoane direct implicate în derularea acestui proiect, dar și vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel Mare. „Le mulțumesc celor care au contribuit la implementarea acestui proiect inițiat și derulat de Consiliul Județean Vrancea. Ne aflăm în era digitalizării, iar colegii și colegele mele au gândit că ar fi bine să digitalizăm și noi o parte din birocrația care ne omoară zi de zi. Prin acest proiect s-a reușit ca la nivelul administrației județene să se simplifice acea birocrație, acele hârtii pe care suntem obligați să le emitem în fiecare zi“, a declarat în deschiderea conferinței, vicepreședintele Ionel Cel Mare. 

La rândul său, managerul proiectului Luminița Oaneli a precizat că prin intermediul acestui proiect a fost realizată strategia de dezvoltare a județului în perioada 2021-2027 și au fost scanate aproximativ 3 milioane de pagini aflate în fondul de arhivă, mai vechi de patru ani. „În cadrul proiectului a fost realizată strategia de dezvoltare a județului în perioada 2021-2027, strategie care va crea cadrul general pentru elaborarea celorlalte strategii ale comunelor, orașelor și municipiilor din județul Vrancea. De asemenea, a fost realizată și strategia de comunicare publică la nivelul județului Vrancea, document important ce va contribui la îmbunătățirea imaginii Consiliului Județean Vrancea în fața cetățenilor din județ, dar care va determina și gradul de încredere al acestora în această instituție. În cadrul proiectului am mai realizat un sistem informatic pentru digitalizarea documentelor emise de Consiliul Județean Vrancea. Vorbim despre o platformă online care are rolul de a-i implica pe cetățeni în mod activ în deciziile luate la nivelul Consiliului Județean. De asemenea,  am organizat și arhiva instituției, respectiv toate documentele suport de hârtie mai vechi de patru ani au fost scanate și arhivate. Au fost scanate aproximativ 3 milioane de pagini aflate în fondul de arhivă mai vechi de patru ani“, a precizat Luminița Oaneli. 

Valoarea totală a proiectului a fost de 3.949.107,27 lei, din care valoare eligibilă nerambursabilă: 3.870.125,12 lei (valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE: 3.356.741,18 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național: 513.383,94 lei), iar cofinanțarea beneficiarului în valoare de 78.982,15 lei.

Obiectivul general al proiectului l-a constituit creșterea calității și a performanței serviciilor publice din cadrul Consiliului Județean Vrancea, ca urmare a implementării de strategii pe termen lung și a aplicării de măsuri de reducere a birocrației și simplificare a procedurilor pentru cetățenii județului Vrancea.

Obiectivele specifice au constat în: Elaborarea Strategiei de Dezvoltare economico-socială a județului Vrancea pentru perioada 2021-2027; Elaborarea Strategiei de Comunicare Publică la nivelul județului Vrancea; Reducerea timpului de procesare a documentelor prin organizarea unei arhive informatizate și retro-digitalizarea documentelor pe suport de hârtie arhivate conform prevederilor legale, aferente serviciilor partajate ale Consiliului Județean Vrancea; Implementarea unui sistem informatic integrat (front office si back-office) pentru accesul la serviciile gestionate partajat de către Consiliul Județean Vrancea; Îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților profesionale a 100 de persoane din cadrul instituției în vederea creșterii performanței managementului instituției publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?