Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

VIDEO! Scandal la Ambulanța Vrancea. Yale blocate cu lipici și bețe de chibrit

Scandal la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea. Liderul Sindicatului Liber Ambulanța Vrancea, Ionuț Bălan, a fost surprins de camerele de supraveghere ale instituției în timp ce bloca accesul în instituție, dar și ușa de la biroul managerului general. Cel mai probabil, el a recurs la acest gest pentru a nu fi posibil accesul fostului manager al SAJ Vrancea, doctorul Vitalie Bețișor în acest birou. Fostul manager a fost schimbat din funcție săptămâna trecută de către ministrul Sănătății Alexandru Rafila, în locul său fiind numit temporar directorul economic Stela Oceanu.

„Liderul Sindicatului Liber „Ambulanța“ Vrancea, Ionuț Bălan, a fost surprins de camerele de filmare ale instituției în timp ce bloca căile de acces ale instituției, dar și ușa de la biroul managerului general. Blocarea a fost descoperită de angajați care au constatat că yala este blocată cu super glue și bețe de chibrit. A fost chemată poliția la fața locului pentru a constata că cineva a blocat căile de acces în instituție. Fapta este cu atât mai gravă cu cât în incintă se află și terminalele de la Serviciul Unic de Urgență 112. Consider că este vorba de o acțiune de intimidare a mea sau a managerului numit, pusă la cale de Ionuț Bălan, liderul Sindicatului Liber Ambulanța Vrancea. De altfel, acest așa zis lider de sindicat, este cunoscut pentru faptul că amenință pe toți cei care nu sunt de acord cu ideile și acțiunile lui. Mai trebuie menționat că noua conducere nu a vrut să facă plângere de distrugere și vandalizare când la fața locului au venit polițiștii de la Serviciul de Criminalistică“, a precizat medicul Vitalie Bețișor.

Contactat de reporterii noștri, liderul Sindicatului Liber „Ambulanța“ Vrancea, Ionuț Bălan, a recunoscut că a blocat ușa de acces din spatele instituției. „În după amiaza zilei de luni am fost informat pe linie sindicală de către angajații SAJ că există o probabilitate ridicată ca în interiorul SAJ să se desfășoare activități de tip interlop prin sustragerea de bunuri și înscrisuri de către fostul manager care în ultimile 6 nopți le-a petrecut la biroul de la Ambulanță. Cum informațiile inițiale nu au fost de încredere, am decis, prin improvizație, să împiedic accesul pe ușa din spate care era folosită de medicul Vitalie Bețișor. La 10 minute după ce am plecat, faptele s-au adeverit iar domnul doctor a venit cu o mașină privată și însoțit de o persoană, pe înserate, să-și ridice bunuri personale sau înscrisuri. Nu a avut acces pentru că broasca era blocată. Din informații pe care nu le pot proba, domnul doctor a intrat pe ușa principală și a luat bunuri pe care le-a scos pe geamul care dă în curtea spitalului evitând astfel colegii care se aflau în hol. Domnul doctor nu a raportat de aseară că nu a avut acces și dimineață a făcut o sesizare la poliție. În afară de un butuc de yală stricat, nu e niciun prejudiciu. Mai amintim că doctorul Vitalie Bețișor refuză să predea biroul noului manager“, a declarat liderul Sindicatului Liber „Ambulanța“ Vrancea, Ionuț Bălan.

Managerul nou numit al SAJ Vrancea, Stela Oceanu, susține că nu este vorba de un incident grav, „nimic senzațional”, mai ales că nu s-a furat nimic. „Considerăm că e o problemă internă, nimic grav. Nu s-a furat nimic“, a precizat Stela Oceanu.

Polițiștii vrânceni au precizat că în acestă dimineață au primit o sesizare directă cu privire la faptul că la SAJ Vrancea, ,,niște uși nu pot fi deschise”. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. Până la acest moment, nu a fost depusă plângere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?