Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO: Școala Bordești, vicecampioană zonală la rugby tag

Echipa de rugby tag de la Școala Gimnazială „Învățător Gheorghe Asănache” Bordești a devenit vicecampioană zonală la rugby tag. Competiția sportivă s-a desfășurat duminică la Galați pe Stadionul Municipal Gloria și a adunat la start cele mai bune echipe de profil de gimnaziu din cele șase județe a României din regiunea Sud-Est. Manifestarea sportivă este parte integrantă a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar și a fost reluată după cei doi ani de absență din cauza pandemiei de Covid 19. La această categorie sportivă, pentru județul Vrancea este cea mai bună performanță obținută de când a fost introdusă în categoria jocurilor sportive practicate de elevi. 

Școlarii de la Bordești sunt pregătiți de profesorul de educație fizică și sport Aurel Șelaru, fost inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Vrancea. Înainte de a ajunge la ISJ, profesorul Aurel Șelaru a introdus disciplina rugby tag în rândul disciplinelor predate la ora de educație fizică și astfel a reușit să obțină performanțe sportive deosebite an de an cu elevii de la Bordești. Anul acesta a câștigat din nou locul I pe județul Vrancea și calificarea la etapa zonală, unde au luptat pentru cea mai înaltă poziție pe podium. La Galați au fost prezente cele mai bune echipe din județele Buzău, Tulcea, Galați, Brăila, Constanța și Vrancea. În urma meciurilor disputate, elevii de la Bordești au fost la un pas de a câștiga locul I, însă au fost învinși de reprezentativa Galațiului. Din lotul de la Bordești fac parte următorii jucători: Cristian Marinescu, Matteo Iancu, Aurelian Vlad, Octavian Nițu, Daniel Spiridon, Miruna Bălănică, Gabriela Pepeneață, Carmina Streche, Marian Stejar, Andreea Encea, Andrei Isofache și Cosmin Bălănică. 

„Bordești are valoare! Vrancea are valoare! Astăzi echipa Școlii Gimnaziale ,,Învățător Gheorghe Asănache”, Bordești a câștigat locul II  la rugby tag la etapa de zonă de la Galați în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Am demonstrat că acolo unde există implicare, dăruire și muncă rezultatele se văd. Mulțumesc elevilor mei de care sunt foarte mândru, părinților care ne sunt alături, directorului și colegilor cadre didactice de la școală, autorităților locale, consilierilor locali, primarului Adrian Gavrilă, lui Romeo Păun de la LPS Focșani, familiei mele care tolerează plecările la competiții, dar și tuturor celor care ne sunt alături! Împreună facem lucruri bune pentru tânăra generație! Promitem că la anul locul I este al nostru! Sus Bordești! Sus Vrancea!”, este mesajul postat de profesorul Aurel Șelaru pe pagina sa personală de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?