Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Bătaie în Penitenciarul Focșani; deținutul lovit și-a retras plângerea, deși a avut nevoie de zeci de zile de îngrijiri medicale

Trei deținuți care în prezent își ispășesc pedepsele în Penitenciarul Mărgineni au scăpat ieftin de acuzația de lovire sau alte violenţe, adusă în urma unui episod de agresiune a cărui victimă a fost un al patrulea bărbat. Incidentul a avut loc în octombrie 2017, când atât partea vătămată cât și inculpații erau închiși în Penitenciarul Focșani, aceștia din urmă în tranzit. Ceea ce a stârnit conflictul nu a mai fost lămurit sub toate aspectele, pentru că în fața instanței deținutul lovit a decis să îi ierte pe agresori. Cert este că acesta fusese lovit cu pumnii şi picioarele în zona capului şi a corpului, fiindu-i provocate leziuni grave, ce au necesitat pentru vindecare un număr de 50-55 de zile de îngrijiri medicale. Inițial, în instanță, persoana vătămată s-a constituit parte civilă cu suma de 1 leu, reprezentând daune morale pentru leziunile suferite, iar inculpații au recunoscut că l-au lovit. 

Numai că la unul dintre termene, persoana vătămată a fost audiată și a declarat că îşi retrage plângerea prealabilă formulată împotriva celor trei, astfel că soluția, dată abia zilele trecute, a fost una previzibilă: „(…) dispune încetarea procesului penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, (faptă comisă la data de 20.10.2017 în dauna persoanei vătămate …), de către inculpaţii …, ca urmare a retragerii plângerii prealabile de către persoana vătămată. (…) obligă persoana vătămată (…), în prezent aflată în Penitenciarul Focşani, la plata sumei de 1.600 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat (din care 1.500 de lei cheltuieli judiciare în cursul urmăririi penale). (…) lasă nesoluţionată acţiunea civilă intentată de către partea civilă (…), în prezent aflată în Penitenciarul Focşani. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”. 

De menționat că tot în 2017, doi dintre inculpați au fost protagoniștii unui alt episod violent, într-o sală de judecată din județul Bacău, când, împreună cu alți doi deținuți, i-au aplicat o corecție unui alt bărbat închis, care îi „turnase” într-un dosar. Totodată, cei doi au fost parteneri și în înșelăciuni prin metoda „Accidentul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?